Skarsgård mot Satan

Stellan Skarsgård er i full gang med innspillingen av «Exorcist: the beginning». Hans største for Hollywood-film noensinne.

Den allsidige svenske skuespilleren er akkurat nå i Italia for å lage oppfølgeren til den første «Exorcisten» som kom i 1973.

Filmens handling går forut for filmen fra 1973, hvor en annen svenske, Max von Sydow spilte den samme rollefiguren som Skarsgård har fått nå, nemlig fader Lankester Merrin. Max von Sydow gjorde i denne rollen som prest «Exorcisten» verdensberømt på 70-tallet.

Bærer hele filmen

- Dette er definitivt den største rollen jeg noensinne har fått i USA. Jeg er med i stort sett hver eneste scene og skal bære en hel Hollywood-film, sier Skarsgård til avisa Expressen.

Avisa har møtt ham under innspilling i Roma, som foregår i de legendariske Cinecittà-studioene hvor Fellini har laget alle sine mesterverk. Det samme studioet hadde nylig besøk av Martin Scorsese som benyttet seg av de samme studioene til innspillingen av Norges-aktuelle «Gangs of New York».

Før de kom til Roma, har Skarsgård og regissør Paul Schrader (mest berømt for manuset til «Taxi driver», «Tyren fra Bronx» og «American gigolo») vært seks uker i Marokko for å slåss mot djevelen og hans demoner. Filmen handler om presten Merrins første møte med djevelen når han rett etter andre verdenskrig er misjonær i Afrika.

- Jobber som en hest

Paul Schrader er klar over at det kan bli vanskelig å overgå suksessen fra 1973.

- Den er en klassiker, og alle har sett William Friedkins film. Derfor velger jeg å satse mer på en psykologisk redsel enn spesialeffekter, sier Schrader, som også skryter av Skarsgård.

- Han er en av de beste, og han jobber som en hest.

Filmen produseres av storselskapet Warner, og filmen ventes å få premiere til høsten.

KJEMPER MOT DJEVELEN: Stellan Skarsgård går til kamp mot djevelen i oppfølgeren til «Exorcisten», 30 år etter at den første filmen ble en verdenssuksess.