SVENSK REPRESENTANT: Stellan Skarsgård er i avsluttende forhandlinger om en rolle i den amerikanske nyinnspillingen av Millennium-trilogien. FOTO: ADRIAN ØHRN JOHANSEN/ DAGBLADET
SVENSK REPRESENTANT: Stellan Skarsgård er i avsluttende forhandlinger om en rolle i den amerikanske nyinnspillingen av Millennium-trilogien. FOTO: ADRIAN ØHRN JOHANSEN/ DAGBLADETVis mer

Skarsgård tilbudt rolle i Stieg Larsson-film

Skryter av manuset til den amerikanske nyinnspillingen.

||| - Det er et veldig bra manus Steve Zaillan har skrevet, sier Stellan Skarsgård til det svenske nyhetsbyrået TT Spektra.

Stellan Skarsgård er blitt tilbudt en rolle i den amerikanske versjonen av «Menn som hater kvinner».  Han er tiltenkt rollen som Martin Vanger, som i den svenske innspillingen bekles av Peter Haber.

Hvem skal spille Salander?
Daniel Craig er allerede klar for rollen som Mikael Blomkvist, mens rollen som Lisbeth Salander ennå er ubesatt. Navn som Kirsten Stewart og Carey Mulligan er de to som det spekuleres heftigst i med tanke på å spille den krevende hovedrollen.

- Offisielt er ingen klar som Lisbeth Salander. Hvis de har funnet noen, har de bare ikke gått ut med det ennå, sier Skarsgård til TT Spektra.

Tidligere i sommer skrev Dagbladet om at Salander-rollen var blitt tilbudt vokalisten i raverap-gruppa Die Antwoord, som avviste tilbudet. Kanskje ikke så rart, siden hun aldri tidligere har spilt i en film.

Fant tonen
Det er en anerkjente regissøren David Fincher, som tidligere har regissert filmer som Fight Club,  «Seven» og «Zodiak» som skal sitte i regissørstolen. Han var i Sverige for en drøy måned siden for å snakke med Skarsgård om filmen. De to fant tonen, og Skarsgård skal være fornøyd med at noe av innspillingen kommer til å foregå hjemme i Sverige.

- Kontraktstiden min er fra september til mars neste år, så får vi se når jeg skal hoppe inn, sier Skarsgård.