Skatere og surfere, kitere og jibbere

Oslo Venstre heier på den egenorganiserte idretten.

Egenorganisert idrett: Det finnes mye initiativ blant ungdom, men mange velger aktiviteter utenfor de organiserte rammene, skriver Guri Melby. Foto: Privat.
Egenorganisert idrett: Det finnes mye initiativ blant ungdom, men mange velger aktiviteter utenfor de organiserte rammene, skriver Guri Melby. Foto: Privat. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Denne uken ble avtalen om X Games i Oslo signert, og i februar skal et av verdens største arrangementer for ski, brett og skateboard arrangeres i Oslo. Byrådet og Oslo kommune bidrar som vertskap og samarbeidspartner.

X Games er viktig av mange årsaker. Det vil markedsføre Oslo som verdens vinterhovedstad, og det kommer til å bli en fantastisk idrettsbegivenhet for eliteutøverne innen ski og brett. Men det aller viktigste er kanskje at X Games er en klar og tydelig anerkjennelse av den egenorganiserte idretten i Oslo.

Egenorganisert idrett er på fremmarsj, og jeg ønsker å legge til rette for den. For selv om den organiserte idretten er en uvurderlig del av Oslo og et viktig tilbud til byens befolkning, så er det er ikke alle som tiltrekkes av fotball, langrenn eller friidrett. Det er faktisk bare halvparten av landets 15-åringer som er medlem av et idrettslag. Men som førsteamanuensis Reidar Säfvenbom har påpekt i flere innlegg om temaet, også her i Dagbladet, betyr ikke det at den andre halvparten er inaktiv. Det finnes mye initiativ blant ungdom, men mange velger aktiviteter utenfor de organiserte rammene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer