DEBATT

DEBATT: Skattepolitikk og næringsliv

Skatt og substans

Dagbladet peker nese til høyresiden basert på en unyansert og tendensiøst fremstilt sak.

KRITIKK: Kristin Clemet kritiserer Dagbladets leder. Foto: NTB Scanpix
KRITIKK: Kristin Clemet kritiserer Dagbladets leder. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

I en lederartikkel i Dagbladet 17.12. uttrykker avisen begeistring for en reportasje i Dagens Næringsliv 14.12., der det ble hevdet at «Norges rikeste får rundt 80 milliarder i skattefrie inntekter» i året, og at de betaler skatt «når de vil» og «hvis de vil». Eller som Dagbladet selv uttrykker det: Det bygges store, private formuer som er «fritatt for en stor skattebyrde», og som det aldri vil bli betalt skatt av, «ettersom ingen av eierne vil være «dumme nok» til å ta ut alt som utbytte».

Dagbladets hovedpoeng i lederartikkelen er å peke nese til meg og andre på høyresiden, fordi vi forsvarer dette så «elendig». Vi angriper visstnok bare fremstillingen av saken i DN fremfor å drøfte «de reelle og alvorlige konsekvensene av skattesystemet» som saken får frem.

Selv mener jeg at det ofte er viktig både å diskutere sakers substans og å diskutere måten mediene fremstiller dem på. Dersom selve fremstillingen av en sak er skjev eller feilaktig og kanskje til og med påvirker substansen, er det i seg selv viktig. Og i dette tilfellet er det mye som tyder på at det faktisk er flere som har reagert og/eller har gjort seg opp en mening, basert på en sak som i beste fall er svært unyansert og tendensiøst fremstilt. En av dem som har gjort det, er Dagbladets egen lederskribent.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer