Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Skatt øst krever Jay Zs Tidal for 14 millioner

Skatt øst har registrert et krav på drøyt 14 millioner kroner mot den norskutviklede strømmetjenesten Tidal.

SKATTEKRAV: Superstjerna Jay Z eier den norskutviklede strømmetjeneste Tidal. som nå har et krav mot seg på 14 millioner fra norske skattemyndigheter. Foto: AP Photo/Matt Rourke/NTB scanpix
SKATTEKRAV: Superstjerna Jay Z eier den norskutviklede strømmetjeneste Tidal. som nå har et krav mot seg på 14 millioner fra norske skattemyndigheter. Foto: AP Photo/Matt Rourke/NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skattemyndighetene ønsker ikke å kommentere enkeltsaker, men bekrefter summen, skriver Dagens Næringsliv.

- Jeg kan bekrefte at beløpet som er registrert i løsøreregisteret på 14.119.080 på Tidal Music as er riktig, skriver Skatt østs avdelingsdirektør for innkreving, Cathrine Sjong Bakken, i en epost.

Det er ikke helt klart hva som ligger bak skattekravet. Aspiro-konsernet, hvor Tidal utgjør nesten hele driften, taper penger og skal ha store fremførbare underskudd.

Datterselskapet Tidal Music as, som har fått kravet mot seg, har brorparten av inntektene til Tidal og omkring 90 ansatte, men også der er de fremførbare underskuddene store. Selskapet har ikke besvart avisas spørsmål om saken.

Bransjebladet Billboard skrev fredag at toppsjef Jeff Toig er ferdig i Tidal og at utnevnelsen av en ny sjef er nær forestående. I januar i fjor ble Toig den tredje sjefen i Tidal etter Jay Zs oppkjøp av tjenesten våren 2015.

Tidal har tapt penger i alle år, og underskuddene har økt etter oppkjøpet, som hip hop-mogulen gjennomførte med 15 andre av musikkens superstjerner i ryggen.

(NTB)

Hele Norges coronakart