Skatt på arbeidsplasser

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Formuesskatten: Regjeringen har bestemt seg for å ta milliardærene. I sitt korstog bryr finansminister Kristin Halvorsen seg lite om at hun tramper på og stigmatiserer mange norske småbedrifter. De blir hengt ut som grådige og lite solidariske. Med sin ensidige retorikk skaper hun et vrangbilde av virkeligheten for småbedriftene. Taperne er småbedriftene og arbeidsplassene.

Småbedriftene er Norges verdiskapingsryggrad. 99 prosent av alle norske bedrifter er små og står for 60 prosent av sysselsettingen i landet. Langt over halvparten av disse er familiebedrifter, eiet av aktive eiere med helt vanlige inntekter.

En av hovedgrunnene til at man starter en bedrift, og dermed blir eier i eget selskap, er en iver etter å lykkes. En drøm om å leve av sitt eget selskap og med det skape arbeidsplasser, og bidra til verdiskaping i samfunnet. Dette medfører lange arbeidsdager, samt ofte stor risiko ved å investere sparepenger i eget selskap.

Aktive småbedriftseiere opplever ofte verdien på sitt selskap som «monopolpenger». En mindre familiebedrift består av verdier som ikke kan sammenlignes med penger i bank eller likvide aksjer på børs. Visste du at formuesskatten beregnes av driftsmidler, maskiner, eiendom og inventar som er nødvendig for å opprettholde bedriftens eksistens? Eller har du latt deg forvirre av finansministeren fordummende forsøk på å få dette til å høres ut som en «milliardærskatt»?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer