Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Debatt: Aktivitetsplikt

Skattefinansiert latskap

Det finnes alltids dem som ikke kommer seg opp av sofaen uten et tupp et visst sted bak. For disse er plikter og ansvar svært verdifullt å få.

BURGER OG SLIPS: Dette er det omtalte bildet som ble publisert på Frps facebookside med undertittelen «Krav til unge på NAV».
BURGER OG SLIPS: Dette er det omtalte bildet som ble publisert på Frps facebookside med undertittelen «Krav til unge på NAV». Vis mer
Meninger

Eivind Trædal (MDG) reagerer på at FrP publiserte et bilde av en ung man sovende med en halvspist hamburger på magen. Under står teksten: «Krav til unge på NAV».

Trædal er sint og krenket. Vi skremmer, stigmatiserer og splitter, med vårt budskap, mener han. Ikke minst viser vi forakt for unge. Fordi vi påpeker at man skal opp om morran og bidra på lik linje med resten av samfunnet, dersom man skal kreve støtte fra staten.

Vi i FrP kommuniserer på en enkel og direkte måte hvor hensikten er å skape dialog og debatt. Selvsagt er ikke all ungdom på sosialhjelp late. Vi snakker her om ungdom som i all hovedsak er friske, men som allikevel ikke jobber eller går på skole. Det finnes alltids dem som ikke kommer seg opp av sofaen uten et tupp et visst sted bak. Det finnes faktisk unge mennesker som aldri har fått krav og forventninger stilt til seg i oppdragelsen. For disse er plikter og ansvar svært verdifullt å få.

Vi ser at aktivitetsplikten for unge mottagere av stønad har vært en ubetinget suksess. Flere unge har gitt tilbakemelding at plikter og oppfølging er hva de trengte for å komme inn i et bedre mønster. Vi har ikke hørt om en eneste ungdom som har følt seg krenket, stigmatisert eller på annen måte såret over aktivitetsplikten. De som eventuelt har rett til å bli provosert må være det store flertallet av ungdom som hver morgen står opp for å gå på skole eller jobb når de ser enkelte jevnaldrende som ligger hjemme på sofaen og får utbetalt mer penger enn de selv.

Trædal og MDG tar feil hvis de tror vi hjelper ungdom ved å gi de penger uten at det stilles noen krav, vi er uenige da vi mener det er å gjøre ungdom en bjørnetjeneste. Det å stille krav handler om å behandle folk med respekt og verdighet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling