LEDER

Skatteforlik i fare

Uproff håndtering av skattereformen fra Høyre.

20150814: Marianne Martinsen (Ap) er til stede under Arendalsuka og har for alvor startet valgkampen.. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
20150814: Marianne Martinsen (Ap) er til stede under Arendalsuka og har for alvor startet valgkampen.. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Leder: Dette er en lederartikkel fra Dagbladet, og gir uttrykk for avisas syn. Dagbladets politiske redaktør svarer for lederartikkelen.

SV har allerede trukket seg fra forhandlingene om ny skattereform.

Med tanke på at tyngdepunktet på Stortinget ligger langt til høyre for det mest venstreradikale partiet på tinget, var ikke det overraskende. SV har mer å tjene på å stå på utsida og vise at de tar ulikhetene på alvor, enn å la seg begrense av et skatteforlik de får lite ut av.

Mer alvorlig er det at også Arbeiderpartiet truer med å trekke seg. Skal store skattereformer stå seg over tid, er det helt nødvendig at de har støtte av begge de ledende partiene på hver side av sentrum på høyre-venstre-aksen.

Det er først og fremst en uproff provokasjon fra regjeringspartiene som har fått Arbeiderpartiet til å stille seg på sidelinja. Partiene, med unntak av SV, så først ut til å ha blitt enige om å gi «arbeidende kapital» en skatterabatt, ved å sette verdifastsettelsen som inngår i beregningen av formuesskatten ned fra 100 til 80 prosent.

Det er i tråd med regjeringspartienes ønske om å redusere formuesskatten og Ap's forslag om at alle formuesobjekter, med unntak av primærbolig, skal verdsettes til 80 prosent av verdien (se side 13 i pdf).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer