Mindre gryn: Inntektene i Terje Formoes Sabeltann-konsern er stabile, men overskuddet er redusert. Foto: Lars Eivind Bones.
Mindre gryn: Inntektene i Terje Formoes Sabeltann-konsern er stabile, men overskuddet er redusert. Foto: Lars Eivind Bones.Vis mer

Skattekisten til Kaptein Sabel­tann krymper

Overskuddet i Terje Formoes Kaptein Sabeltann-univers ble i fjor redusert.

(Finansavisen.no): De samlede inntektene for hele virksomheten endte i fjor på 19,6 millioner kroner, mot 19,8 millioner i 2015. Etter skatt sto Sabeltann-selskapene igjen med totalt 519.066 kroner i fjor, en nedgang fra 1,5 millioner året før, skriver Finansavisen.

Morselskapet Kaptein Sabeltann AS eier 100 prosent av Sabeltannprodukter AS og Saberpix AS. Terje Formoe eier 95 prosent av aksjene av morselskapet, og sønnen Marius Ekelund Formoe de resterende fem prosentene.

Datterselskap i minus

Det er datterselskapet Sabeltannprodukter AS som står for brorparten av inntektene, men ifølge fjorårsberetningen ser det likevel ikke ut til at Sabeltann har luktet gull de to siste årene, ifølge Finansavisen.

Sabeltannprodukter AS hadde driftsinntekter på 11,8 millioner kroner og et resultat på minus 1,6 millioner kroner etter skatt i fjor. Selskapet gikk med underskudd også i 2015, da med et resultat etter skatt på minus 591.887 kroner.

«Markedssituasjonen er krevende, men ledelsen har i løpet av 2016 gjort nødvendige tilpasninger til endringene i markedet og redusert kostnader», heter det i årsberetningen, ifølge avisen.

Morselskapet Kaptein Sabeltann AS sørger derimot for at sjørøverkonsernet totalt sett går i pluss, med driftsinntekter på 7,4 millioner og et årsresultat etter skatt på nesten 1,9 millioner kroner i fjor.

Andre økonominyheter:
Selger leiligheter i Dubai for 50 bitcoin
SSB: Forventer boligprisene faller i to år