Skattemyndighetene snur. Trekker momskrav på 550 millioner kroner til kulturhus i Kristiansand og Stavanger

- En unødvendig stor belastning.

Kristiansand 3 Mai 2011
Nytt teater og kulturhus er under bygging i Kristiansand, bygget har fått navnet Kilden.  Per Egil Steen er prosjektleder og viser Aftenposten rundt på byggeplassen. Senest januar 2012 skal bygget etter planen være ferdig.
Kristiansand 3 Mai 2011 Nytt teater og kulturhus er under bygging i Kristiansand, bygget har fått navnet Kilden. Per Egil Steen er prosjektleder og viser Aftenposten rundt på byggeplassen. Senest januar 2012 skal bygget etter planen være ferdig. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I fjor høst ble det klart at Kilden konserthus i Kristiansand og Stavanger konserthus hadde fått en gigaregning fra staten.

Til sammen skulle de to kulturhusene betale hele 550 millioner kroner i ekstra moms til staten.

Skattemyndighetenes begrunnelse var at all virksomhet konserthusenes driver med, er å anse som økonomisk aktivitet i konkurranse med andre aktører. Kristiansand og Stavanger har bygget sine signalbygg med momskompensasjon, og denne statsstøtta var ulovlig og konkurransevridende, ifølge skatteetaten.

Momskompensasjonen skulle derfor tilbakebetales.

Reduserer regningen

Men nå har myndighetene snudd.

De to kommunene må ikke lenger betale de rekordstore beløpene.

Kristiansand skulle ha betalt 294 455 009 kroner i moms til staten, mens Stavanger-ordføreren fikk en regning på 256 878 528 kroner.

Ordførerne i de to byene protesterte, varslet at de ville klage og i verste fall gå rettens vei mot kravene.

Men Skattedirektoratet har nå sett på klagene og tatt dem delvis til følge. For Kristiansands del har direktoratet minket etterberegningen med kr 273 596 830.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer