Coronaviruset

Skattesmell etter coronadugnad

Trofaste støttespillere til utestedet Last Train samlet inn 300 000 kroner.

FOR ROCKINTERESSERTE: Last Train er et lite, rocka hjørne for musikkinteresserte i Oslo. Her ser vi to av pubens ildsjeler gjennom mange år, daglig leder Martin Dynna (t.v.) og Frode Halsen. Foto: Niklas Lello / Last Train
FOR ROCKINTERESSERTE: Last Train er et lite, rocka hjørne for musikkinteresserte i Oslo. Her ser vi to av pubens ildsjeler gjennom mange år, daglig leder Martin Dynna (t.v.) og Frode Halsen. Foto: Niklas Lello / Last Train Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
LES ALT OM CORONA

Utestedet Last Train har eksistert i over 30 år, og har en trofast kjerne av supportere og brukere av den intime rockepuben midt i Oslogryta.

I mars, da «halve Norge» ble stengt, tro stedets hardcorefans til og startet en kronerulling.

I løpet av en måned kom det inn 300 000 kroner, som ble sluset inn i regnskapet for å betale husleie og løpende utgifter.

Skatteetaten på nakken

- Kronerullingen reddet oss. Vi måtte stenge, men hadde løpende utgifter og sto uten inntekter. Vi søkte, og etter hvert fikk vi også kompensasjon fra staten. Vi var heldige, og unngikk konkurs, sier daglig leder Martin Dynna til Dagbladet.

Men gleden ble kortvarig for utestedet.

- Nå har vi fått Skatteetaten på nakken. De mener vi må betale tilbake nærmere en tredel av gaven - om lag 100 000 kroner. Dette fordi gaven regnes som omsetning, og fordi vi da har mottatt for mye kompensasjon fra Næringsdepartementet, sier Dynna.

Håper på løsning

Last Train undersøkte med Regnskap Norge, en bransjeforening for autoriserte regnskapsførere i Norge. Ifølge daglig leder kunne utestedet ta imot pengene, som ble samlet inn på Bidrag.no, fordi gaver ikke skal regnes som omsetning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer