OMDISKUTERT: Fredrik Skavlans programlederstil har vært mye diskutert etter intervjuet med Sverigedemokraterna-lederen Jimmy Åkesson. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
OMDISKUTERT: Fredrik Skavlans programlederstil har vært mye diskutert etter intervjuet med Sverigedemokraterna-lederen Jimmy Åkesson. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

Skavlan: - Jeg forstår ikke hva vi skal gi en beklagelse for

Har fått over 3500 klager etter intervjuet med Jimmy Åkesson.

Talkshow-verten Fredrik Skavlan sier det er uaktuelt å beklage sin oppførsel under intervjuet med Sverigedemokraterna-lederen Jimmy Åkesson forrige uke.

Mandag ettermiddag hadde Kringkastingsrådet mottatt godt over 3.000 klager på intervjuet som ble vist sist fredag kveld. Svenskenes motsats hadde fått inn snaue 500, skriver Aftenposten.

- Svært mange av klagerne mener Skavlan oppførte seg dårlig og at han behandlet Åkesson med manglende respekt, sier sekretær Erik Berg-Hansen i Kringskastingsrådet til avisen.

Uaktuelt å beklage Selv om mange har presisert at de ikke sympatiserer med Åkesson politisk, reagerte de på at Åkesson ikke fikk snakke ut, og ble avbrutt flere ganger.

- Flere mener at Skavlan tråkket på en mann som ligger nede, og at han ikke tok innover seg at Åkesson fortsatt var sykmeldt. Heller ikke i intervjuet i Søndagsrevyen to dager senere, sier Berg-Hansen.

Til Sveriges Television sier Skavlan at det er uaktuelt å beklage overfor Åkesson.

- Jeg forstår ikke hva vi skal gi en beklagelse for. Vi stilte helt legitime spørsmål, både om hans helse og at han nå skal tilbake i rollen som partileder, sier Skavlan.

Han understreker at det var Åkesson som tok kontakt og initiativ til å få være gjest i programmet, etter at Skavlan-redaksjonen tidligere hadde bedt om et intervju med ham når han var klar til å ta fatt på politikken igjen etter sykmeldingen.

Ikke bare kos Skavlan sier han forstår at noen reagerer, men understreker samtidig at Skavlan ikke bare skal være et «koseprogram», men også et journalistisk program med plass til de litt vanskeligere spørsmålene.

- Det har vi gjort tidligere også med gjester som Håkan Juholt, Carl Bildt og Stefan Löfven, sier Skavlan.

Antallet klager på Skavlan-programmet sist fredag er det høyeste noensinne og slår den forrige rekorden som var rettet mot NRKs dekning av Gazakrigen i fjor, og det kontroversielle programmet Trekant. Begge programmene fikk bare noen hundre klager hver, ifølge Berg-Hansen.

(NTB)