- Skavlan bruker kvinner som sex-objekter

Historikeren Jon Hustad kaller NRKs Fredrik Skavlan «kåt» og beskylder ham for å bruke kvinnelige gjester som pynt og sex-objekter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det virker som om kvinnene er noe som Skavlan skal kunne flørte med og skape lett fredagsstemning med, sier Hustad til Aftenposten.

Forrige fredag samlet den populære programlederen over en million seere med programmet «Først & Sist».

Det forhindrer ikke Hustad i å hudflette Skavlan for måten han intervjuer kvinner på.

I siste nummer av tidsskriftet Samtiden skriver han om «Fredrik den kåte».

Flørter

- Rollen til kvinnelige gjester under 40 år er å være garnityr og sexobjekt for Skavlan. Ingen får kvinnene vakrare, flørten meir intens og sexpreiket meir subtilt enn Fredrik Skavlan, mener historikeren.

Han viser blant annet til intervjuet med krigsreporter Åsne Seierstad. Skavlan lurte på hvordan hun fikk dusje i Afghanistan.

- Så lener han seg over henne og og seier med eit lite smil: «Du lukter veldig godt nå, altså» - skriver Hustad i innlegget.

Han mener programlederen med sin opptreden reduserer Seierstad fra å være en anerkjent krigsreporter til å være ei rødmende ungjente. Og at han aldri ville gjort det samme med for eksempel krigsreporteren Hans Wilhelm Steinfeld.

- Unge kvinner må få lov til å bli betraktet som et selvstendig individ uten seksuelle hentydninger med kyss klapp og klem på NRK, tordner Hustad overfor Aftenposten.

Han trekker også fram intervjuet med Herborg Kråkevik. Hun ville snakke om politisk engasjement, han ville flørte, mener Hustad som sier han ikke kan forstå programlederens oppførsel.

Sjokkert

Fredrik Skavlan var i går på vei til ferie i Roma, og ville ikke kommentere artikkelen før han har lest den.

Men Ellen Scheie, som er produksjonsansvarlig for «Først & Sist», er sjokkert over Hustads beskyldninger:

- Dette er det latterligste jeg har hørt. De som kommer for å snakke med Fredrik gjør det fordi vi knytter dette opp mot aktuell saker. Han ser ikke på dem som objekter, sier Scheie til Aftenposten.

Herborg Kråkevik, som gjestet Skavlans program for en stund siden, er delvis enig i Hustads påstander.

- Jeg tror han har et poeng. Det er litt rett at unge kvinner ofte ikke slipper til som de vil, sier den populære artisten.

- Det kan være frustrerende at man først og fremst blir behandlet osm en ung kvinne, og ikke en som har noe på hjertet, sier Kråkevik.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer