Skavlan får kjeft av svensk kollega

Journalist truet med advokater.

FIKK IKKE TILSVAR: Fredrik Skavlans SVT-kollega Janne Josefsson mener Skavlan selv burde ha lest opp et tilsvar på et angrep fra Liza Marklund. FOTO: EXPRESSEN
FIKK IKKE TILSVAR: Fredrik Skavlans SVT-kollega Janne Josefsson mener Skavlan selv burde ha lest opp et tilsvar på et angrep fra Liza Marklund. FOTO: EXPRESSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Forrige fredag var Liza Marklund gjest i Fredrik Skavlans svenske talkshow. Den svenske forfatteren kom for å snakke om bråket rundt boka «Gömda», som Dagbladet.no tidligere har omtalt.

Annonse

Her fortalte Marklund at hun hadde blitt forfulgt av gravejournalisten Janne Josefsson, som nå leder debattprogrammet «Debatt» på SVT.

- Har man hatt en frådende, galleskrikende Janne Josefsson etter seg, da klarer man det meste, sa Liza Marklund til Skavlan.

Da Josefsson så programmet, ble han sint. Han har nemlig ikke hatt noe kontakt med Marklund i det hele tatt, og anser påstanden for å være ren fiksjon fra forfatterens side.

Derfor tok han kontakt med Skavlan-redaksjonen for å få et tilsvar. Dette ble lest opp av en programvert i etterkant av fredagens program, ifølge Aftonbladet.

Men saken er ikke over med dette.

Josefsson er nemlig fortsatt irritert, fordi han mener Skavlan selv burde ha lest opp teksten. Ifølge Aftonbladet har journalisten truet med advokater.

- Denne saken har vært grovt vanskjøttet fra Skavlans side. Har løgnen blitt framført i programmet, skal også dementiet framføres her, sier Josefsson ifølge Aftonbladet.

Liza Marklund stiller seg helt uforstående til hele saken, og sier at Josefsson også offentlig har uttalt at han desperat forsøkte å få henne til å stille i debattprogrammet sitt.

Dette er for øvrig ikke første gang at Skavlan har fått trøbbel med tilsvarsretten. I etterkant av Ari Behns besøk på premiereprogrammet, måtte Skavlan beklage at angrepene på Carl-Erik Grimstad fikk stå uimotsagt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer