HVA NÅ? Fredrik Skavlan er i forhandlinger med NRK og SVT om den videre produksjonen av «Skavlan». Dagens kontrakt går ut etter vårsesongen. Foto: Oskar Kullander / Dagbladet
HVA NÅ? Fredrik Skavlan er i forhandlinger med NRK og SVT om den videre produksjonen av «Skavlan». Dagens kontrakt går ut etter vårsesongen. Foto: Oskar Kullander / DagbladetVis mer

Skavlan forhandler om penger og gjester

Har kun måneder igjen av kontrakten med NRK og SVT.

(Dagbladet): - Vi er i samtaler med Skavlans Monkberry nå, og som i alle forhandlinger er det mange aspekter som skal diskuteres, sier Petter Wallace, NRKs sjef for eksterne produksjoner.

Han lister opp økonomi, rettigheter, form, lengde, sendetidspunkt og innspillingssted som sentrale tema de diskuterer med «Skavlan»-produsentene. Dagens kontrakt går ut etter årets vårsesong.

- Forhandler dere også om den totale kostnaden på programmet?

- Økonomi er ett av flere punkter som alltid diskuteres, svarer Wallace, som presiserer at NRK har et utmerket forhold til Monkberry.

Diskuterer gjester SVT er også i forhandlinger med Skavlans produksjonsselskap. For dem er det sentralt hvilke gjester som inviteres.

- Den store utfordringen er å ha gjester som kan fungere i både Norge og Sverige. NRK har sine ønsker og vi har våre, og der finnes det diskusjoner. Vi ønsker at de svenske seerne skal få vite hvem de norske gjestene er og visa versa, sier prosjektleder i SVT, Gunilla Nilars til Dagbladet.

- Er det et alternativ at «Skavlan» ikke fortsetter på SVT?

- Det er ikke et alternativ så lenge forhandlingene fortsetter, svarer Nilars.

- Tar tid Til tross for de komplekse samtalene sitter ikke de tre partene rundt samme forhandlingsbord.

- Vi har ingen eksakt dato for når en kontrakt skal være på plass. Den pågående produksjonen av «Skavlan» gjør at det tar litt lengre tid, men jeg tror ikke det drøyer så lenge, sier Nilars.

Monkberry er Fredrik Skavlans eget produksjonsselskap, og står bak «Skavlan» og «En vakker dag» med Bjørn Eidsvåg.

Tirsdag ble det også kjent at Anne-Kat. Hærland er hentet inn i Monkberrys stall, og med det blir Fredrik Skavlan stadig mer toneangivende som bakmann i tv-bransjen.

- Mer komplisert Petter Wallace sier at NRK er tålmodige, men at de håper på en snarlig løsning.

- Fordi programmet skal gå i to land blir ting litt mer kompliserte. Når det er et aktualitetsprogram som går i to land har vi litt mindre frihet. Vi må sørge for at vi er synkroniserte med SVT, forklarer Wallace, og legger til at NRK er åpne for både «små og store endringer».

Det har ikke lykkes Dagbladet å få en kommentar fra Monkberry.