SEERFLUKT: Fredrik Skavlans talkshow «Skavlan» har tapt seere etter at programlederen tok med seg sitt velkjente konsept over til TV 2 fra NRK. Fredag 12. oktober sitter komiker Kevin Vågenes i talkshow-stolen. I en video på Instagram-kontoen til komikeren harselerer han, og talkshow-kongen med seertallene. Video: Kevin Vågenes / Instagram. Klipp: ... Vis mer

Skavlan fortsetter å falle

Sett av 275 000 sist fredag.

Det er fortsatt svake tall for TV 2s satsing på talkshowet til Fredrik Skavlan. Sendingen sist fredag ble sett av 275 000.

Til sammenligning ble talkshowet til Anne Lindmo, som går samme kveld på Skavlans tidligere kanal NRK, sett av 821 000.

Det mest populære tv-programmet sist helg er uansett «Nytt på nytt» som også går fredager på NRK. 994.000 seere fulgte med da Pernille Sørensen, Johan Golden og Bård Tufte Johansen oppsummerte ukas nyheter.

Premieren på Skavlan 14. september ble sett av 440 000. Deretter har det gått nedover. TV 2 er likevel optimister.

– Skavlan fortsetter å utvikle seg positivt med en fortsatt vekst i den viktige kommersielle målgruppen 20–49 år. Selv om førstegangsseingen faller litt, så ser vi en økning i seingen på TV 2 Sumo. Da vil vi trolig se en vekst for Skavlan samlet når sjudagerstallene kommer mandag. Samtidig er vi svært godt fornøyd med at både Idol og Senkveld fortsetter veksten uke etter uke, sier pressetalsperson Jan Petter Dahl.

Sangkonkurransen «Idol» ble sist fredag sett av 450 000, mens «Senkveld» ble sett av 538 000 på TV 2.

TV 2 forklarer at det er tekniske problemer som er årsak til at seertallene for fredag har vært forsinket i flere dager.