Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Skavlan:

Skavlan i samtale med SVT etter sexisme-kritikk

Programlederen tar kritikken på alvor.

FÅR KRITIKK: Programleder Fredrik Skavlan har blitt kritisert for å fremstå sexistisk. Her på TV2s høstlansering i Grieghallen i Bergen i fjor sommer.
Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
FÅR KRITIKK: Programleder Fredrik Skavlan har blitt kritisert for å fremstå sexistisk. Her på TV2s høstlansering i Grieghallen i Bergen i fjor sommer. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter å ha blitt anklaget for å framstå sexistisk under et intervju i forrige ukes program, har programleder Fredrik Skavlan hatt samtaler om kritikken med SVT.

Det forteller prosjektleder for talkshowet i Sverige, Anders Carlsson, til Aftonbladet.

- Han reagerer som alle andre og tar det på alvor, sier Carlsson.

Det var i forrige uke at det svenske skuespillerparet Marie Agerhäll og Jesper Rönndahl, blant annet kjent fra den svenske humorserien «Dips», gjestet Skavlan på kvinnedagen. Paret er ikke bare kollegaer på settet, men er også gift i det virkelige liv.

I etterkant av at programmet ble vist på tv har begge rettet sterk kritikk mot produksjonen, som mener det hele ble klippet til å bare handle om Rönndahl.

«100 % av spørsmålene til meg handler om Jesper eller om hvordan det er å leve med ham», skrev Agerhäll blant annet på Instagram, etter programmet ble vist.

Skavlan-produksjonen svarte på Agerhälls kritikk på Instagram. Der skrev de følgende til skuespilleren:

«Vi beklager at du opplevde det sånn. Det var en rekordlang innspilling og vanskelig å klippe ned til en time, og til en helhet som fungerte. Vi forstår godt at du gjerne hadde fått fortelle mer om din suksess-serie. Og så tar vi selvfølgelig tilbakemeldingen på alvor og tar den med oss videre. Takk uansett for at dere var med og bidro til en underholdende kveld for titterne!»

Uenig i kritikken

- Vi tar all form for kritikk på største alvor. Vi beklager om personer har kjent seg tilsidesatt, lei seg eller, i dette tilfellet, klippet ut, sier Carlsson til den svenske avisa.

Skavlan fikk også kritikk for et intervju i januar i fjor med den svenske svømmeren Sarah Sjöström. Til tross for et suksessrikt år var de fleste spørsmålene om vasking, samboeren og matlaging.

Skavlan svarte selv på kritikken i et intervju på P3morgen den påfølgende uka.

- Jeg spurte «hvordan innretter du livet ditt», eller noe sånt. Og så begynte hun å fortelle at hun hadde vaskehjelp. Jeg har også vaskehjelp, men jeg tror at folk leste det som om jeg var dømmende eller forminskende, det ordet bruker de mye i Sverige. Det mente jeg jo overhodet ikke, sa Skavlan.

Carlsson sier til Aftonbladet at han vil understreke at Fredrik Skavlan ikke er en «sånn» person og er ikke enig i påstandene om at han behandler kvinner og menn forskjellig.

- Ingen grunn til å kritisere

TV2s nyhetsredaktør Karianne Solbrække sier til Dagbladet at de ikke har snakket med programlederen om kritikken.

- Vi har ikke hatt samtaler med Fredrik om hvordan han intervjuet Marie Agerhäll. Situasjonen er at når et talkshow med flere intervjuer må klippes ned til 44 minutter, opplever alle gjester at noen svar blir borte, og at noen kan være uenige med den redigeringen. Det skjer fra tid til annen, sier hun.

- Hvordan forholder TV 2 seg til kritikken?

- Det er naturlig å snakke om når den kommer, det gjør vi i alle avdelinger. Men etter to sesonger på TV 2, har vi ingen grunn til å kritisere Fredrik for måten han intervjuer gjestene i programmet på, sier Solbrække.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!