Skavlan slutter i NRK:

«Skavlan»-kontroversene: «sexistisk havari», klagestorm og munnhuggeri

Her er de mest omtalte øyeblikkene fra «Skavlan» på NRK.

DÅRLIG STEMNING: Proffbokserne Cecilia Brækhus og Mikaela Laurén kom i munnhuggeri under et besøk hos Fredrik Skavlan. Foto: NRK / Monkberry. Les hele saken her: https://www.dagbladet.no/kultur/kranglet-pa-skavlan-matte-stoppe-munnhuggeri/68698289 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag kom nyheten om at Fredrik Skavlan, som i en årrekke har ledet NRK-talkshowet «Skavlan», tar med seg programmet over til TV 2.Siden «Skavlan» gikk på lufta for første gang i 2009, både på norske NRK og svenske SVT, har programmet servert en rekke minneverdige øyeblikk. Noen har også skapt debatt.

«Sexistisk havari»

Blant dem er Fredrik Skavlans spørsmål til den svenske svømmeren Sarah Sjöström i programmet i januar i år. Det skapte kontrovers, og flere reagerte på at hun fikk spørsmål om vasking og matlaging, etter å ha hatt et fantastisk idrettsår, med tre VM-gull, åtte verdensrekorder og verdenscupseier. Sjefredaktøren i det svenske magasinet Veckorevyn kalte det «et sexistisk havari».

I et intervju på P3morgen 12. februar, svarte Fredrik Skavlan på kritikken.

- Jeg spurte «hvordan innretter du livet ditt», eller noe sånt. Og så begynte hun å fortelle at hun hadde vaskehjelp. Jeg har også vaskehjelp, men jeg tror at folk leste det som om jeg var dømmende eller forminskende, det ordet bruker de mye i Sverige. Det mente jeg jo overhodet ikke, sier Skavlan.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer