KAN SMILE: Resultatet til Fredrik Skavlan AS, morselskapet til to andre selskaper, viser at Skavlan satt igjen med over 16 millioner kroner etter skatt. Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet
KAN SMILE: Resultatet til Fredrik Skavlan AS, morselskapet til to andre selskaper, viser at Skavlan satt igjen med over 16 millioner kroner etter skatt. Foto: Sveinung U. Ystad, DagbladetVis mer

Skavlan med milliongevinst

Det svenskregistrerte selskapet med millionresultat. 

(Dagbladet): Programleder og journalist Fredrik Skavlan har gjort stor suksess med sitt selvtitulerte talkshow, som sendes i både Norge og Sverige.

Nå skriver Dagens Næringsliv (DN) at det har vært et svært lukrativt år for Skavlan økonomisk.

Selskapet Fredrik Skavlan AS er morselskap i Skavlan-konsernet. Det består av produksjonsselskapet Monkberry AS og det svenskregistrerte selskapet Fredrik Skavlan AB (svensk AS).

Skavlan eier 75 prosent av Monkberry, og fikk et utbytte på hele 3,7 millioner kroner.

Monkberry hadde et årsresultat på 1,6 millioner kroner, mens det svenske selskapet hadde et resultat på 4,6 millioner kroner. Etter skatt viser resultatene i Fredrik Skavlan AS at Skavlan satt igjen med 16,5 millioner. Av disse tok han ut et utbytte på 700 000 kroner.

Til Dagbladet forteller styreleder Ole Johan Prytz at tallene lyver litt.

- Når du leser om utbyttet, får du inntrykk av at Fredrik har tatt ut dette. Det stemmer ikke. Penger er sendt inn gjennom selskapet, ikke i lomma hans, forteller Prytz.

Grunnen til at noe av utbytte fra det svenske selskapet og Monkberry ble lagt inn i Fredrik Skavlan AS, er fordi det er nye skatteregler i Sverige, opplyser styrelederen.

- Det er rett og slett bare en økonomisk taktisk øvelse. Fredrik er ikke særlig involvert i dette, og har satt bort forvaltningen av dette til andre, sier han.

Det har ikke lykkes Dagbladet å komme i kontakt med Fredrik Skavlan.