DÅRLIG FREDAG: Sist fredag klarte «Skavlan» bare å samle 680 000 seere og ble slått av «Senkveld». 
Foto: Lars Eivind Bones
DÅRLIG FREDAG: Sist fredag klarte «Skavlan» bare å samle 680 000 seere og ble slått av «Senkveld». Foto: Lars Eivind BonesVis mer

Skavlan mister seere

«Senkveld» knuser «Skavlan», igjen.

«Senkveld» fikk hele 764 000 seere fredag og slo nok en gang «Skavlan» som endte på 680 000.

«Idol» fortsetter å levere høye tall med et snitt på 682 000 seere, og del to av «Idol» ble sett av hele 783 000.

Samlet fikk TV 2 forrige uke en andel på 20, 4 i aldersgruppa over tolv år. Det er en økning på hele 6,2 prosent fra forrige uke, mens NRK1 går tilbake 5 prosent.

- En meget sterk helg for TV 2. Dette er vi svært godt fornøyd med, sier TV 2´s kommunikasjonssjef Jan-Petter Dahl.

Verre hos søta bror Ifølge svenske Aftonbladet tapte Skavlan faktisk nærmere én million seere fredag. I naoblandet ser det ut til at kampen om tv-seerne denne våren kan komme til å vinnes av TV 4.

Fredag ble «Let's dance» vist for første gang, i konkurranse med «Hela Sveriges fredag» och «Skavlan» på SVT og det var ingen tvil om at dansetrinnene slo knock out på de andre programmene. 

Nesten 2 millioner fulgte dansen mens «Skavlan» mistet nærmere én million seere, skriver Aftonblandet.

Mistet seere «Skavlan» hadde besøk av den danske stjerneskuespilleren Nikolaj Coster-Waldau og den unge vinneren av X Games, Tiril Sjåstad Christiansen i fredagens sending. Svenske Vladislav Savic som i over tjue år var en respektert utenrikskorrespondent for Sveriges Radio, men mistet alt på grunn av spillavhengighet, var også en interessant og rørende gjest. 

Røyksopp med Susanne Sundfør sto for den musikalske underholdningen, men uansett, fredagens meny fenget tydeligvis ikke seerne tilstrekkelig - slik at seertallet bare ble 680 000.

- Vi håper alltid på høyere tall, uansett hvor gode tallene er, sier Ales Ree, redaksjonssjef i «Skavlan» til Dagbladet. Hun sier at det er vanskelig å vite hvorfor fredagens program ikke slo an, men at vårsesongen totalt sett er positiv.
- Hadde de ti siste sendingene på rad hadde dårlige seertall, hadde vi selvsagt vært bekymret. Men vårseongen er faktisk bedre enn høstsesongen, sier Ales Ree.

To fredager på rad De tre første sendingene etter nyttår hadde «Skavlan» over én million seere i Norge. Snittet for sesongen er fortsatt 865 000 seere mot 731 000 seere for «Senkveld», opplyser NRK Analyse.

Kaprer seere: Thomas Numme og Harald Rønneberg leder foran Fredrik Skavlan. 
Foto: Eirik Helland Urke
Kaprer seere: Thomas Numme og Harald Rønneberg leder foran Fredrik Skavlan. Foto: Eirik Helland Urke Vis mer

«Senkveld»-duoen hadde flere seere enn talkshow-kongen under to fredager i februar. Forrige fredag slo Thomas Numme og Harald Rønneberg knock-out på Fredrik Skavlan. Og tendensen gjentok seg altså nå fredag.  

Mister grepet? I fjor høst ble «Skavlan»» sett av gjennomsnittlig 781 000 i Norge mens programmet på det meste i 2003 hadde et gjennomsnittlig seertall på hele 1 153 000. 
Alle NRK-programmer er blitt utsatt for tøffere konkurranse de siste årene. Karl Fredrik Tangen, førstelektor ved Markedshøyskolen i Oslo uttalte i Dagbladet i fjor høst at «Skavlan» ikke taper bare på grunn av nye nisjekanaler og konkurranse fra TV 2, men at seerfallet kan være tegn på at programmet mister grepet mer fundamentalt . For yngre folk kan det være et poeng at de ikke ser på programmet.  

TV 2 jubler Ikke siden tidlig i februar har TV 2 hatt en bedre helg. 21-nyhetene leverer meget sterke tall og «Artistgalaen» til inntekt for Leger uten Grenser, fikk 362 000 seere på lørdagskvelden. Søndag kveld fikk Stig Henrik Hoff og «Helt vilt» 353 000 seere. noe som er en økning på over 100 000 seere fra premieren.

Gode Idol-tall:  Dommere Gunnar Greve og Tone Damli og programleder Stian Blipp kan være fornøyde. Foto: Nina Hansen
Gode Idol-tall: Dommere Gunnar Greve og Tone Damli og programleder Stian Blipp kan være fornøyde. Foto: Nina Hansen Vis mer