Skavlan møter Nicole Kidman

SANTA MONICA (Dagbladet): Fredrik Skavlan er i Los Angeles for å følge «Ellings» vei mot Oscar. Men den gjeveste gjesten i kveldens «Først & sist» er Nicole Kidman. Håper han.

- Vi har en avtale med henne. Men jeg er ikke sikker før hun sitter der, sier Skavlan - som har oppdaget at det ikke er like lett å få gjester til «Først & sist» i Hollywood som det er i Oslo.

- Vi er jo blitt relativt høye på pæra i Norge, som Skandinavias største talkshow. Men her er vi ingen. Eller litt mindre enn ingen. Vi er «the talk show from Norway».

I kveld er det ikke engang et talkshow, for NRK har valgt å ikke leie et studio i Los Angeles. I stedet får seerne en rekke reportasjer med Skavlan og Marit Åslein i og rundt filmbyen.

- Marit gjør som hun pleier, intervjuer folk på gata. De skjønner enda mindre enn de hun intervjuer i Norge.

I tillegg til Nicole Kidman, fortsatt kanskje, Per Chr. Ellefsen og «Elling»-regissør Petter Næss, deltar regissør Harald Zwart og filmkritiker Kenneth Turan fra Los Angeles Times i programmet.

Og når sendingen er over, samles Skavlan-redaksjonen til seminar i Santa Monica for å planlegge høstens programserie. Som kanskje kommer til å inneholde et par reportasjereiser i stil med denne.