Skavlan synes det er rart å være Woody Allen-fan

Gjorde et stort intervju med filmlegenden i Cannes.

ALLEN-FANS: «Filmbonanza»-programleder Vegard Larsen og talkshowstjerne Fredrik Skavlan er begge store fans av Woody Allen. Skavlan har møtt filmlegenden til et større intervju, som sendes til uka.? Foto: Lars Eivind Bones
ALLEN-FANS: «Filmbonanza»-programleder Vegard Larsen og talkshowstjerne Fredrik Skavlan er begge store fans av Woody Allen. Skavlan har møtt filmlegenden til et større intervju, som sendes til uka.? Foto: Lars Eivind BonesVis mer

||| Skavlan traff Woody Allen i sommer, og talkshow-stjernen fikk et halvtimes intervju med 74-åringen. Det skal sendes på NRK2 førstkommende onsdag.

Skavlan forteller at han har vært fan av Woody Allen så lenge han kan huske.

— Det er rart at vår generasjon er opptatt av Woody. Han er egentlig for gammel til at jeg skulle synes han er så fabelaktig, men han er noe av det første jeg interesserte meg for, og han lagde noe av det første jeg lo av, sier Skavlan til Dagbladet når vi møter ham på Hotel Continental i Oslo.

— Har «cutting edge»
Skavlan synes det er enda mer imponerende at Allen er like aktuell i dag som han var allerede på midten av 1970-tallet.

LEGENDE:  Woody Allen er en av de aller største i filmhistorien, og er fortsatt aktiv, i en alder av 74 år. Her ankommer han filmfestivalen i Toronto tidligere i år. Foto: Reuters/Scanpix
LEGENDE: Woody Allen er en av de aller største i filmhistorien, og er fortsatt aktiv, i en alder av 74 år. Her ankommer han filmfestivalen i Toronto tidligere i år. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer

Allen er aktuell med «You Will Meet A Tall Dark Stranger», som har Norgespremiere i dag.

— De andre filmene jeg likte den gangen, holder jeg ikke ut nå, men Allens filmer synes jeg fremdeles er morsomme. Det er veldig få mennesker på Allens alder som fortsatt har «cutting edge» og appellerer til unge mennesker i dag, sier 44-åringen.

Programleder for «Filmbonanza» på NRK, Vegard Larsen — som også traff Allen i Cannes — tror noe av grunnen til at filmskaperen fortsatt er en stjerne, er at han lager filmer om de enkle ting.

— En ting er at han har klart å redefinere seg mange ganger ved å lage de samme filmene om igjen. Men husk at filmene hans handler om enkle ting som relasjoner som oppstår og brytes, forelskelser og eksistensialisme, sier Larsen.

Fredrik Skavlan mener Allen representerer det man kan gjøre hvis man er dårlig i gym.

— Det blir litt sånn «jeg er dritdårlig i gym, men jeg kan redde meg på å tulle med det». Det er det Allen gjør hele tiden. Selvironien ligger i bunn av hele hans prosjekt og han er totalt upretensiøs som person, sier Skavlan.

Snakket om Bergman
— Hva spurte du Allen om i Cannes?

— Han snakker mye om dama (Soon-Yi Previn, journ.anm.). Og ellers snakket vi om alt mulig rart. Blant annet om hans møte med Ingmar Bergman. Vi får Allens versjon av den historien Liv Ullmann har fortalt flere ganger, og Allens versjon er helt annerledes, men det konfronterer jeg ham med i intervjuet.

• Skavlans intervju med Woody Allen sendes i «Filmbonanza» på NRK2 onsdag kl. 21.30.