Skavlan tilbake på NRK

Kan nå 13,8 millioner skandinaver.

DOBBELSUKSESS: Fredrik Skavlan klarte å overføre det gemyttlige talkshowkonseptet til Sverige, og er nå tilbake igjen på NRK.
DOBBELSUKSESS: Fredrik Skavlan klarte å overføre det gemyttlige talkshowkonseptet til Sverige, og er nå tilbake igjen på NRK.Vis mer

|||Fredrik Skavlan skal fra høsten av lede et talkshow som skal sendes både på NRK og SVT. Dermed kan programmet nå 13,8 millioner skandinaver på fredagskveldene.

«Skavlan» blir en samproduksjon mellom SVT og NRK og skal ha sin første sending i september.

— Et bra talkshow handler først og fremst om hvor interessante gjester og historier som er med. Derfor kjennes det helt fantastisk for meg og redaksjonen å kunne utvide våre jaktmarker til to land, sier Fredrik Skavlan.

24 sendinger
Det er første gang at SVT og NRK går sammen om et prosjekt som dette, og programmet skal både være en fortsettelse av suksessen i Sverige og et etterspurt comeback i Norge.

Programmet sendes fredag kveld i begge kanaler.

NRK og SVT vil klippe hver sin versjon av programmet, men de aller fleste gjestene vil gå igjen i begge utgaver. Ole Jørgen Grønlund fortsetter som bildeprodusent, og redaksjonen skal settes sammen av Fredrik Skavlans nærmeste medarbeidere i begge land, med base i hver sin hovedstad.

Det blir 24 sendinger totalt. De tolv første vil sendes fra SVT før jul, og de tolv siste fra NRK etter nyttår.

Hjemlengsel
Om å bli «norsk» igjen, sier Fredrik Skavlan:

— Jeg ble jo ekstra glad for at såpass mange nordmenn fulgte reprisen rundt midnatt av det helsvenske «Skavlan», og da føltes det riktig å følge opp med en norskere utgave. Kall det gjerne hjemlengsel.

Skavlans tidligere talkshow på NRK «Først og sist» hadde sin første sending i 1998. I årene 2000 til 2007 hadde programmet i gjennomsnitt over én million seere hver fredag med en markedsandel på over 60 prosent.

(NTB)