Skattelistene

Skavlan tjente over ti ganger mer enn etterfølgeren

Dette tjente «Gullrekka»-profilene i 2017.

FORSKJELL: Lindmo har vunnet kampen over seerne mot Skavlan, men tjener betraktelig mindre enn rivalen. Foto: NRK
FORSKJELL: Lindmo har vunnet kampen over seerne mot Skavlan, men tjener betraktelig mindre enn rivalen. Foto: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I løpet av noen få år er nesten samtlige programledere i «Gullrekka» på NRK byttet ut. Spørsmålet har vært hvorvidt de nye TV-profilene kan fylle skoene til folkekjære programledere som Fredrik Skavlan, Ivar Dyrhaug og Jon Almaas.

Hver fredag har seerne sammenliknet de nye programlederne med de gamle. I dag ble likningstallene for inntektsåret 2017 publisert. Dermed vet vi ikke bare hvem som har slått forgjengernes seertall, men også hvem som gjort det best på lønnsslippen.

Godt nytt

Etter en sesong i programlederstolen i «Nytt på nytt», kunne Bård Tufte Johansen puste lettet ut. Han hadde stor sko å fylle etter at Jon Almaas hadde gått fra den lønnskonservative statskanalen til TV-Norge. Dermed ba han publikum om å «jekke ned forventningene ganske mye».

Men opptellingen viste at seertallene var nesten like høye som før. Samtidig håver 49-åringen inn på en kombinasjon av NRK-lønna og jobben som komiker.

Med sine 5,6 millioner i inntekt og over seks millioner i formue, slår han Almaas med god margin. Fra TV-Norge-lønna og selskapet Alm-tec hentet Almaas inn 3,5 millioner i lønn og hadde en formue på 3,9 millioner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer