- Skavlan trenger voksenopplæring

Grimstad mener han er for dårlig på presseetikk.

MÅTTE BEKLAGE: SVT måtte beklage i etterkant av intervjuet Fredrik Skavlan gjorde med Ari Behn, etter at Behn gikk til angrep på Carl-Erik Grimstad. Foto: MIKAEL SJÖBERG
MÅTTE BEKLAGE: SVT måtte beklage i etterkant av intervjuet Fredrik Skavlan gjorde med Ari Behn, etter at Behn gikk til angrep på Carl-Erik Grimstad. Foto: MIKAEL SJÖBERG Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): For andre gang siden nyttår har Fredrik Skavlan fått kritikk for håndtering av tilsvarsretten i sitt svenske talkshow. Den første gangen langet Ari Behn ut mot Carl-Erik Grimstad, uten at sistnevnte var til stede og hadde mulighet til å forsvare seg.

Nylig kom Liza Marklund med sterke beskyldninger mot SVT-programlederen Janne Josefsson, som heller ikke var til stede i studio hos Skavlan.

Josefsson har kritisert Skavlan for å ha nektet ham tilsvar i programmet. - Etiske overtrampCarl-Erik Grimstad er foreleser i presseetikk. Nå mener han at Skavlan har behov for voksenopplæring i faget.

«For andre gang på kort tid er det begått etiske overtramp i Fredrik Skavlans talkshow på svensk TV,» skriver han i en kronikk i Dagbladet i dag.

- Jeg synes de bør tenke seg om når det gjelder praksisen rundt beklagelser. Jeg kjenner Fredrik som en svært dyktig journalist. Men som jeg skriver i kronikken, litt voksenopplæring og påfyll av etiske problemstillinger kan være godt for alle, utdyper han overfor Dagbladet.

I tilfellet med ham selv og Ari Behn, leste SVTs hallomann opp en beklagelse i etterkant av programmet som ble sendt uka etter. Grimstad sa seg i utgangspunktet tilfreds med dette. Men etter å ha hørt om Marklund-intervjuet, mener han de to sakene viser en problematisk tendens. I dette tilfellet ble Josefssons tilsvar lest opp av en hallomann i etterkant av forrige fredags program. - Beklagelsen og tilsvaret burde aller helst vært framført i selve programmet. Det er et tankekors at SVT ikke innfører det, sier Grimstad.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer