Skavlan troner øverst på svensk rikingliste

Programleder Fredrik Skavlan ubestridt konge på lista over mediesveriges rikeste.

ØVERST: Talkshowvert Fredrik Skavlan topper avisa Veckans Affärers liste over mediesveriges rikeste. Foto: Stella Pictures
ØVERST: Talkshowvert Fredrik Skavlan topper avisa Veckans Affärers liste over mediesveriges rikeste. Foto: Stella PicturesVis mer

(Dagbladet): Det er den svenske finansavisa Veckans Affärer som har satt opp en liste over de rikeste i Sveriges medieverden. På lista troner den norske talkshowverten Fredrik Skavlan på en ubestridt førsteplass.

Produksjonsselskapet Monkberry, der Skavlan er storaksjonær, omsatte for hele 61,5 millioner svenske kroner i fjor, ifølge avisa.

Skavland er eier og medeier i flere selskap, og tok til sammen ut 25 millioner svenske kroner i 2011, ifølge avisa.

I tillegg til å lede nordens største talkshow, holder Skavlan blant annet også foredrag.

Motebloggere
På lista finnes alt fra skuespillere og komikere, til produsenter og regissører. Også bloggerne har gjort sitt inntog på VAs liste.

PÅ LISTA: Forfatter og kriminologiprofessor Leif GW Persson. Foto: Jonas Lemberg
PÅ LISTA: Forfatter og kriminologiprofessor Leif GW Persson. Foto: Jonas Lemberg Vis mer

Blant annet moteblogger og Aftonbladets moteredaktør, Sofi Fahrmann, hadde et godt inntjeningsår. Som en av Sveriges mest kjente bloggere omsatte hun for pene 3 millioner kroner. I tillegg til jobben i Aftonbladet og bloggen Sofis Snapshots, skriver hun bøker og har gjort en shamporeklame.

Også kvinnen bak Sveriges mest leste blogg, Kenza Zouiten, gjør gode penger på moteblogging. I 2011 omsatte hun for 200 000 i måneden. Isabella "Blondinbella" Löwengrip har også tjent millioner på bloggen sin.
 
Andre rikinger
Blant andre kjente svensker på lista finner vi kriminologiprofessor og krimforfatter Leif GW Persson og Peter Settmann, skuespiller, programmleder, tv-produsent.

Forfatteren har blant annet stukket seg ut i Olof Palme-debatten, og har kritisert svensk politi for å være udugelige i forbindelse med etterforskningen av drapet på den svenske statsministeren.

PÅ LISTA: Jenta bak Sveriges mest leste blogg, Kenza Zouiten. Foto: Stella Pictures
PÅ LISTA: Jenta bak Sveriges mest leste blogg, Kenza Zouiten. Foto: Stella Pictures Vis mer