Skavlan-tv fra Hollywood

Fredrik Skavlan og NRK vil gjøre stas på Oscar-nominerte «Elling» og flytter «Først & sist» til Hollywood.

- Vi reiser dit bort for å gjøre stas på en meget god og folkekjær film. Det er den prosaiske forklaringen på at vi vil sende «Først & sist» fra Los Angeles 22. mars, sier satiresjef og prosjektansvarlig for «Først & sist», Charlo Halvorsen, til Dagbladet.

Etter noen dagers intens planlegging fikk Skavlan & co i går klarsignal til å forberede en sending fra L.A. fredag 22. mars - mens selve Oscar-utdelingen skjer 24. mars.

Jakter på hus

- Vi har kontakt med folkene i og bak «Elling»-filmen, og de vil stille opp som gjester. Men den konkrete gjestelista er ikke klar ennå, sier Halvorsen, som har et annet akutt problem å hanskes med i forbindelse med sendingen, som skal gå i opptak:

- Det har ikke vært enkelt å skaffe husvære der borte. Selv om dette er i fjernsynsmetropolen Los Angeles, kryr det ikke akkurat av studio som passer for oss. Det er derimot rikelig med folk som står med hånda fram og vil ha dollar. Våre budsjetter er ikke tilpasset amerikanske forhold, sier Halvorsen.

Marit blir med

- Vi har et lokale på hånda, men dersom noen vet om et egnet lokale for «Først & sist» i Los Angeles, er det bare å ringe, oppfordrer Charlo Halvorsen.

I tillegg til Fredrik Skavlan reiser Marit Åslein til filmbyen for å være med på den spesielle sendingen.

- Vi kalkulerer med norsk Oscar-nominasjon hvert femte år. Da får vi ta oss råd til en slik utskeielse.

Det er tross alt første gang i programmets sju år lange historie at vi gjør noe slikt, avslutter Charlo Halvorsen.

KLAR FOR OSCAR: Fredrik Skavlan og Marit Åslein.