«Skavlan» på NRK

«Skavlan» vil betale nordmenn for å komme i studio

Lokker med gavekort for å få norsk publikum i Stockholm. 

TAR GREP: Fredrik Skavlans talkshow tar økonomiske grep for å sikre norskandelen blant publikum, og lokker med gavekort for å få nordmenn inn i TV-studioet i Stockholm. Foto: Johan Jeppsson / IBL / NTB Scanpix
TAR GREP: Fredrik Skavlans talkshow tar økonomiske grep for å sikre norskandelen blant publikum, og lokker med gavekort for å få nordmenn inn i TV-studioet i Stockholm. Foto: Johan Jeppsson / IBL / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Det er Expressen som melder at «Skavlan»-teamet har tatt økonomiske grep for å sikre norskandelen blant publikum.

Talkshowet har de seneste årene hovedsakelig blitt spilt inn i SVTs TV-studio i Stockholm, noe som naturlig nok har ført til en overvekt svensker blant publikum.

Det vil «Skavlan»-redaksjonen gjøre noe med.

10 000 kroner i uka

Ifølge Expressen tilbys nordmenn med base i Stockholm et gavekort på 500 kroner for å delta på innspillinga av programmet. Hver uke vil det deles ut 20 slike gavekort, noe som utgjør en utgift på 10 000 kroner ukentlig.

I en mail til den svenske avisa skriver «Skavlan»-produsent Marianne Torp Kierulf at det er viktig for dem å ha et blandet publikum i programmet, i og med at de har en til to norske gjester hver uke.

- Vi er velsignet med et stort og trofast svensk publikum, og fyller lett 150 plasser hver uke. Slik har det alltid vært, men det er vanskelig å finne nordmenn i Stockholm, og derfor gjør vi nå en innsats gjennom å forsøke å tilby dem gavekort for å få dem til å komme, utdyper Kierulf overfor Expressen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer