«Skavlan» på NRK

«Skavlan» vil betale nordmenn for å komme i studio

Lokker med gavekort for å få norsk publikum i Stockholm. 

<strong>TAR GREP:</strong> Fredrik Skavlans talkshow tar økonomiske grep for å sikre norskandelen blant publikum, og lokker med gavekort for å få nordmenn inn i TV-studioet i Stockholm. Foto: Johan Jeppsson / IBL / NTB Scanpix
TAR GREP: Fredrik Skavlans talkshow tar økonomiske grep for å sikre norskandelen blant publikum, og lokker med gavekort for å få nordmenn inn i TV-studioet i Stockholm. Foto: Johan Jeppsson / IBL / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Det er Expressen som melder at «Skavlan»-teamet har tatt økonomiske grep for å sikre norskandelen blant publikum.

Talkshowet har de seneste årene hovedsakelig blitt spilt inn i SVTs TV-studio i Stockholm, noe som naturlig nok har ført til en overvekt svensker blant publikum.

KALT FOR N-ORDET: På «Skavlan» forteller svenske Timbuktu at forrige gang han opplevde å bli kalt for «N-ordet» var i Tønsberg. Video: NRK Vis mer

Det vil «Skavlan»-redaksjonen gjøre noe med.

10 000 kroner i uka

Ifølge Expressen tilbys nordmenn med base i Stockholm et gavekort på 500 kroner for å delta på innspillinga av programmet. Hver uke vil det deles ut 20 slike gavekort, noe som utgjør en utgift på 10 000 kroner ukentlig.

I en mail til den svenske avisa skriver «Skavlan»-produsent Marianne Torp Kierulf at det er viktig for dem å ha et blandet publikum i programmet, i og med at de har en til to norske gjester hver uke.

- Vi er velsignet med et stort og trofast svensk publikum, og fyller lett 150 plasser hver uke. Slik har det alltid vært, men det er vanskelig å finne nordmenn i Stockholm, og derfor gjør vi nå en innsats gjennom å forsøke å tilby dem gavekort for å få dem til å komme, utdyper Kierulf overfor Expressen.

Populært TV-fjes

I høst flyttet Skavlan TV-studio midlertidig til New York, der han blant annet hadde Bruce Springsteen som gjest.

- Bruce Springsteen har alltid vært høyt elsket av nordmenn og svensker, meg selv inkludert. Er det noen man flytter et helt tv-studio til New York for, så er det ham, sa Skavlan til Dagbladet den gang.

50-åringen er populær både i Norge og hos «söta bror». Mens sesongpremieren i Norge ble sett av nesten 900 000 nordmenn, fulgte mer enn to millioner svensker samme program, skriver Expressen.

- DET GÅR I FAMILIEN: Bruce Springsteen snakker om sin psykiske helse på Skavlan. Video: NRK Vis mer
SATT UT: Carola Häggkvist gjester Skavlan, og blir satt ut når han spør om frieri. Video: NRK Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer