KRITISK: Frp-politiker Per Sandberg langer ut mot talkshowet Skavlan og programleder Fredrik Skavlan. Foto: Nina Hansen/Lars Eivind Bones
KRITISK: Frp-politiker Per Sandberg langer ut mot talkshowet Skavlan og programleder Fredrik Skavlan. Foto: Nina Hansen/Lars Eivind Bones Vis mer

«Skavlans hatefulle smil og avbrytelser var klar og tydelig»

Per Sandberg kritiserer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Det har stormet rundt NRK-sendte «Skavlan» i helga, der flere har kritisert intervjuet med Sverigedemokraternas leder Jimmie Åkesson.

Kringkastingsrådet har mottatt rekordmange klager og søndag kveld var antallet oppe i over 2100 stykker.

Nå kaster FrP-politiker Per Sandberg seg inn i debatten:

- Helt ærlig, selve intervjuet, når det vedrører spørsmål, blir jeg ikke voldsomt opprørt. Og, Åkesson utførte dette på en briljant måte, tross en noe redusert form, skriver Sandberg på sin Facebook-side sent søndag kveld.

- Hatefulle smil Sandberg fortsetter:

SEERSTORM:  Klagene på fredagens «Skavlan» har haglet i løpet av helga. Foto: NRK / Monkberry
SEERSTORM: Klagene på fredagens «Skavlan» har haglet i løpet av helga. Foto: NRK / Monkberry Vis mer

- Det var sikkert dette som fikk «hatet» frem i Skavlan. Skavlans kroppsspråk , arroganse, hans tydelige fordommer, hans hatefulle smil og avbrytelser var klar og tydelig. Og, de bortforklaringer Skavlan kommer med i dette vedlegget avslører Skavlans agenda. Nå finnes det ingen «kontroversielle» politikere i det norske det norske Stortinget, derfor forstår ikke det norske folk dette, er unnskyldningen fra Skavlan, skriver Sandberg.

FrP-politikeren forteller også om sin erfaring med talkshowet.

- Jeg har selv vært hos Skavlan, og av alle debatter og intervju jeg har hatt, var mitt besøk hos hatefulle Skavlan det aller verste.

Programleder Fredrik Skavlan sier følgende om kritikken:

- Jimmie Åkesson er på vei tilbake til topp-politikken. Og er man Jimmie Åkesson, og på vei tilbake, så er man klar for å få tøffe politiske spørsmål. Det vet han bedre enn noen, sier Fredrik Skavlan til NRK.

- Kampanje I Kringkastingsrådet er de overrasket over antall klager:

- Jeg er overraska. Det renner inn rundt hundre i timen. Alle er like sinte og engasjerte. Jeg har aldri sett lignende, overhodet ikke, sa rådssekretær Erik Berg-Hansen til Dagbladet søndag kveld.

- Vi må ikke glemme at dette nok er en organisert kampanje. Men folk trykker ikke bare på like. Dette er velformulerte og organiserte brev alle sammen, sa Berg-Hansen.

Fredagens «Skavlan»-program kommer nå til å blir drøftet på neste kringkastingsmøte 23. april. Da vil Kringkastingsrådet kalle inn programansvarlige og høre bakgrunnen for deres vurderinger i forbindelse med intervjuet.

Også FrP-politiker Christian Tybring-Gjedde reagerte i helga kraftig på talkshowet.

- Skavlans trakassering av SD-leder Jimmie Åkesson i kveldens program var en skam for NRK, skrev Tybring-Gjedde.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer