Skavlans nærmeste røper hans dårlige side: - En livsfarlig kombinasjon rent visuelt og rytmisk

Talkshowkongen fyller 50 år på jorda og 20 år på skjermen.

FYLLER ÅR: Fredrik Skavlan runder 50 år. Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet
FYLLER ÅR: Fredrik Skavlan runder 50 år. Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

– God aften, jeg er Fredrik Skavlan. Hver kveld på denne tida, mandag, tirsdag, onsdag og torsdag, så skal jeg snakke med…eeehm, aktuelle mennesker her i studio fire på Marienlyst, forteller en smånervøs, stokkete og usikker Fredrik Skavlan til NRKs studiokamera.

I kjent stil

Datoen er 2. september 1996. TV-bildet er kornete, skulderputene i dressjakka er tykke og kveldens første gjester er ingen ringere enn de politiske veteranene Kåre Willoch og Reiulf Steen.

Og det tar ikke mange minuttene før Norge får en smakebit av intervjustilen Skavlan har gjort til sitt varemerke. Han henvender seg til den tidligere Ap-politikeren, og nå avdøde, Reiulf Steen, og spør: «Men si meg, er ikke det å snu…er ikke det å snu i en del standpunkter forbundet med en del smerte?»

Bare videregående

Det er nøyaktig 20 år siden på dagen Fredrik Skavlan introduserte seg selv overfor NRK2-seerne for første gang. Talkshowet han da loset Norge gjennom het «Absolutt», og ble lansert på Skavlans 30-årsdag i 1996.

– Å lede et program som fortsatt er viktig og relevant for så mange nordmenn etter 20 år er et privilegium. Spesielt med tanke på utviklingen i lineær TV. Selv befinner jeg meg fra nå i en aldersgruppe kommersielle kanaler finner tilnærmet verdiløs, men forhåpentligvis gjelder ikke dette om man selv er på skjermen, sier Skavlan til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer