Utdeling av kunstnerstipend:

Skei Grande setter på bremsen etter stipendbråket: - Nå har vi nytt håp

Endringen i stipendordningen fikk kunstnerne til å tordne. Nå øyner de nytt håp, etter at kulturminister Trine Skei Grande har satt endringen på vent.

STIPENDBRÅK: Kulturminister Trine Skei Grande (V) griper inn i debatten om hvem som skal ha siste ord om oppnevningen av medlemmene i stipendkomiteene som deler ut statens kunstnerstipend. FOTO: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
STIPENDBRÅK: Kulturminister Trine Skei Grande (V) griper inn i debatten om hvem som skal ha siste ord om oppnevningen av medlemmene i stipendkomiteene som deler ut statens kunstnerstipend. FOTO: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Kunstnerne raste mot tidligere kulturminister Linda Hofstad Helleland (H), etter omleggingen av Statens kunstnerstipend. Grunnen var at kunstnerne selv ikke lenger skulle ha siste ordet om hvem som skal sitte i stipendkomiteene, som deler ut stipendene.

Norske kunstnere får i dag over 300 millioner av skattebetalernes penger gjennom kunstnerstipender.

Nå griper Trine Skei Grande (V) inn, og stiller den omstridte endringen i bero. Hun vil ha mer tid til å se på om dette er den beste løsningen.

- Det som er mitt utgangspunkt er at jeg er enig med Linda om noen av utfordringene knyttet til systemet vi har hatt, og så må jeg få litt mer tid til å konkludere om hva som er den beste løsningen fremover, sier Grande til Dagbladet.

- Spre makt

Før har kunstnerorganisasjonene selv oppnevnt dem som skal sitte i komiteene som deler ut pengene. Endringen som tidligere kulturminister Helleland fikk gjennomslag for, var at kunstnerorganisasjonene fortsatt skal innstille hvem som skal sitte i komiteene, men at Utvalget for statens kunstnerstipend skal ta den endelige avgjørelsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer