Skeiv fest

Homser, lesber og spesielt interesserte heteroer jubler: Blikk fyller ti år og lanserer sitt splitter nye magasin! Begivenheten feires med blant annet opera, stand-up, DJ-kunst, motevisning og hiphop.

Nye Blikk skal vektlegge feature-journalistikk, mens nyhetene går til nettet. Magasinet går også fra grått til glatt og halvglossy papir, mens målgruppen forblir den samme. «Vi ønsker først og fremst å være et blad for og av homofile. Men ingenting gleder oss mer enn om vi kan kan nå ut til en større leserkrets» sier redaktør Arne Walderhaug i et intervju med Dagbladet Fredag.

Festivitasen åpnes av Anneli Drecker, kjent fra suksessen BelCanto, på hovedscenen. Deretter skal Operaens sopran Ragnhild Heiland Sørensen til pers. Stå opp-komiker og redaktør for fundamental.net, Shabana Rehman, stiller opp for å harselere med de fleste fordommer. «Man kan bruke humor for å vise sårbarheten sin, som andre kan kjenne seg igjen i. Den som er ukjent og fremmed må ta initiativet», sier Rehman i et intervju med Blikk. Oslo Filharmoniens slagverkere kommer og slår et slag for homopublikasjonen. Pottas DJ Julie bidrar i DJ Girl & Drum Explosion sammen med DJ Vera og Wenche Simonsen fra Bøyen Beng. De tre damene fyrer løs med trommer og vinyl. Konferansier er Simon Andersen. Kanskje sørger han for hysterisk festlige besøk fra Wenche Foss og kongelig hold? Moteshow blir det også. Gisles 2nd Hand Fashion Show skal vise brukt og trendy for herrer.

På John Dee blir det hiphop med sjokkerende ærlige Gatas Parlament etter hovedforestillingen. Breakdanserne i Electric Boogie & Break står for visuell underholdning, mens DJ Julie og DJ Whore More sørger for klubbstemning i to etasjer.

Alt ligger til rette for en forrykende helaften med noe for enhver smak, og er du abonnent betaler du bare femti kroner for hele sulamitten.