Skeiv sommer

En homse, en lesbe og en neger skal redde Kanal 24.

Lave lyttertall, dårlig økonomi og knallhard kritikk har preget det første halvåret i Kanal 24. En lesbe, en homse og en «neger» skal snu trenden i sommer.

Programledertrioen Brita Møystad Engseth, Anders Hornslien og Sarah Natasha Melbye er sikre på at de skal klare å lokke til seg lyttere.

- En lesbe, en homse og en «neger» i ett og samme program, det kan vel ikke bli stort skeivere, gliser Anders Hornslien.

Sammen med Sarah Natasha Melbye og Brita Møystad Engseth har han karet til seg halve sendetiden til Kanal 24 i sommermånedene. Fra klokken ti til to på ukedagene skal de boltre seg med både kultur, sport, politikk og musikk.

- Kall oss gjerne Kanal 24's Tress-is. Jeg er sjokoladen, Brita vaniljen og Anders jordbæret, utbryter Melbye.

Alle de tre er kjente Kanal 24-navn fra tidligere, i likhet med Anders Høglund som skal lede sommerens morgensendinger.

Kanal 24 har hatt hard medfart siden lanseringen nyttårsaften, blant annet med flere lederskifter og kritikk fra Kulturdepartementet for ikke å oppfylle konsesjonsvilkårene. Men det ser foreløpig ikke ut til å bekymre den ferske kanalsjefen, Jan Erik Pedersen.

- Vi jobber henimot betydelige endringer. Første steget blir sommerproduktet Kanal 24, og det blir garantert bra. Så får vi bare håpe lytterne gir kanalen en mulighet før de dømmer oss nedenom og hjem igjen. Viktigst for oss nå, blir å signalisere at vi er en bra radiokanal på tross av all pepper'n vi har fått, sier Pedersen.

Fra tidligere er det kjent at kanalen kutter ned på nyhetssendingene i sommer, og tilbyr bulletiner på tre minutter, henholdsvis hver halvtime morgen og ettermiddag og hver time ellers på dagen.

Han har mye på den fremtidige agendaen, både når det gjelder sendinger og programledere, men vil foreløpig ikke gå i detaljer.

- Det kommer vi tilbake til. Høsten vil by på flere gode overraskelser, hevder Pedersen.

Kanalsjefen har sterk tro på at lyttertallet vil runde de magiske 500.000 før året ebber ut.

- I dag har vi rundt 300.000 lyttere. Med litt høyere tempo, mer humor og trøkk, skal vi nok greie ytterligere et par hundre tusen, insisterer han.

(NTB)

<B>SATSER PÅ SOMMEREN: Sarah Natasha Melbye (med klokka), Brita Møystad Engseth, Anders Høglund og Anders Hornslien.