KOMMENTARER

Pride feirer familien

Skeive familier begynner å likne mer og mer på andre familier

Det er ikke bare politikken som er i endring.

STOLT FAMILIE: Pride-paraden i Oslo går fra Grønland til Spikersuppa. Årets Pride-tema er familien. Her fra fjorårets tog. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
STOLT FAMILIE: Pride-paraden i Oslo går fra Grønland til Spikersuppa. Årets Pride-tema er familien. Her fra fjorårets tog. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

Familie er tema for årets Pride-uke i Oslo, samme året som tiårsjubileet for ny ekteskapslov og 25 år etter partnerskapsloven. Det vitner om at milepæler i denne kampen for likestilling er av nyere dato, og forteller at radikale endringer har skjedd raskt, særlig når det gjelder rettigheter.

At holdningene ikke henger helt med i svingene, viser en ny undersøkelse som Bufdir legger fram denne uka. En av ti nordmenn nærmest grøsser av homofile, en av fem ønsker seg ikke skeive barn.

Det er nedslående tall midt i all feiringen. Mye tyder på at det er sprekk i laget, som Heidi Nordby Lunde (H) formulerte det i åpningsdebatten lørdag. Det er en avstand mellom rettighetsarbeidet og normer som kanskje er mindre synlig i byene og i skravleklassen. Eller på Stortinget.

Uten KrF og Sp i politikerpanelet var det bare grader av liberalitet som skilte posisjon og opposisjon i spørsmål om skeive familiers rettigheter. Ap beskriver seg selv som «veldig frempå i skoa» i disse spørsmålene og peker på at de ofte er enige med liberale Venstre og Frp.

Dragkampen om Krf´s gunst ser ikke ut til å påvirke de to blokkene i særlig grad. De illiberale har tapt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer