Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Skeivt duosamarbeid

Mest som en Hoel-skive med Albrigtsen som gjest.

||| ALBUM: 12 år etter «Get Together» har Steinar Albrigtsen og Jørn Hoel igjen reist rundt som duo - under en turné som startet i fjor høst og fortsetter til februar.

Nå har det samarbeidet også resultert i et nytt album med 12 låter signert herrene sjøl i samarbeid med amerikanerne Tom Pacheco og RC Finnegan.

Duoen har ikke lagt skjul på at Simon & Garfunkel og Crosby, Stills, Nash & Young er blant inspirasjonskildene, og det er åpenbart fra første tone.

Albumet er en ok hyllest til 70-tallet, men det er vanskelig å skjønne hvorfor alle låtene går i samme seige, melankolske toneleie.

Det fungerer bra live, i en trivelig setting med pludring og iblandet gamle sololåter i duoformat, men på cd blir det fort kjedelig når neste låt høres ut som en reprise av den forrige.

«Two Rivers One Road»

Hoel & Albrigtsen

3 1 6
Plateselskap:

Fairplay/Playground

Se alle anmeldelser

Og duoplate? Vokalen til produsent Jørn Hoel dominerer i miksen, også i de fem-seks låtene der de i utgangspunktet er jevnbyrdige. Albrigtsen synger hovedvokal på bare to.

Derfor framstår albumet, fine harmonier og vellyd til tross, mer som en Hoel-plate med Albrigtsen som gjest enn som en fullverdig duoplate.

image: Skeivt duosamarbeid
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media