Ski og spiritisme

Her er våre dokumentartips.

KRIMGÅTE: Ivo de Figuereido har skrevet bok om en av de mest forunderlige kriminalgåtene i norsk historie. 

Foto Knut Falch / SCANPIX
KRIMGÅTE: Ivo de Figuereido har skrevet bok om en av de mest forunderlige kriminalgåtene i norsk historie. Foto Knut Falch / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Dokumentar: Anbefalt av Fredrik Wandrup, litteraturansvarlig i Dagbladet.

Thor Gotaas: «Først i løypa». (Dreyer).Norsk langrenn er mer enn stavbrekk og overtrente superstjerner. Den utmerkede folkeminnegranskeren Gotaas gir deg det beste av det meste og omvendt når han i god tid til ski-VM kommer med denne oppdaterte, velskrevne og billedrike fortellingen om et norsk nasjonalsyndrom.

Roar Skolmen: «Nordmenn i Sydhavet». (Historie & Kultur).Undertittelen røper en viss fargerikdom: «sjøfolk, utvandrere, rømlinger, forfattere, forskere, misjonærer, lystseilere, drømmere og vagabonder». Med andre ord de som har holdt drømmen om et paradis på den andre siden av jordkloden ved like — og prøvd den ut medvekslende hell.

Ivo De Figueiredo: «Mysteriet Ingeborg Køber». (Aschehoug).Forfatteren som tidligere har fordypet seg (og oss) i Ibsens mysterier, ruller opp en av de mest forunderlige kriminalgåtene i norsk historie. Denne særdeles fascinerende historien kretser om drap, svindel, spiritisme og åndsstrømninger som kolliderer anno 1930-tallet.

William Dalrymple: «Den siste mogul». (Aschehoug).Keiseren og poeten Bahadur Shah Zafar II var den siste mogul i India. I 1857 gjorde inderne opprør mot den britiske kolonimakten. Det som fulgte var en beleiring og et oppgjør som sammenlignes med Stalingrad. En fabelaktig skildring, historieskriving på høyeste nivå!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer