Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Skift til 0 points!

Den britiske gruppa Jemini rådes å bytte navn etter at de ikke fikk et eneste poeng i Grand Prix i Riga i går. Men nederlaget kan bety suksess for taperne.

Det er dommedagsstemning i Storbritannia, dagen etter finalen i Riga. Aldri før har de gjort det så dårlig i Grand Prix, ingen likte deres bidrag godt nok til å gi gruppa Jemini poeng. Nå er også den tidligere Grand Prix-stormakten medlem i 0-klubben, en klubb Norge har ledet i mange år. Inntil gårsdagen er en 16. plass britenes dårligste plassering.

Det manglet ikke på gode råd for Chris Cromby (21) and Gemma Abbey (20) den tunge dagen derpå. Pop-kommentatorer råder den unge duoen til å bytte navn til Nil Points (Null poeng).

Ikke bare dårlig

Det er trommeslageren til Katrina and the waves som forsøker å se litt lyst på nedturen. Lett for ham som vant finalen i 1997 med Love Shine A Light.

- Hvis du ikke vinner er trolig null poeng det beste som kan skje. De får mye mer publisitet nå enn hvis de hadde fått en poengsum midt på treet. Et navnebytte kan faktisk være et flott trekk, sier Alex Cooper ifølge Ananova.

Cooper holdt forøvrig norske Jostein Hasselgård som en av sine favoritter, han endte på fjerde plass.

- Kjempeinnsats

Hovedpersonene selv er ikke enige i stemmegivningen til Europa. På pressekonferansen etter at de gikk av scenen forsøkte de å holde hodet høyt.

- Vi føler oss fantastisk. Vi gjorde vårt beste, sa Chris før han tappert forsøkte å skryte av duoens nye plate.

- Vi syns ikke det er rettferdig at vi kom sist fordi vi gjorde vårt livs opptreden, mener Chris. Makkeren Gemma kaller avstemmingen «latterlig» og et fullstendig sjokk, melder Sky News

Komponisten bak låta «Cry Baby» skylder på britenes innsats på USAs side under Irak-krigen, som årsak til musikk-katastrofen.

Men andre syns at Jemini fikk som fortjent i finalen.

- Det var forferdelig, derfor fikk de ingen stemmer. Det er den verste sangen jeg noensinne har hørt, og så falsk at de ikke fortjente å få noen stemmer, sier dommeren i britiske «Popstars» Louis Walsh til Sky News.

Minst 150 millioner tv-seere benket seg foran boksen i går for å følge finalen i Riga.

DÅRLIG STEMNING: Ingen jubel å spore hos Jemini-gjengen under stemmegivningen lørdag kveld.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media