Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Skifter navn på «engleskolen»

Mener jordens energi har endret seg, og endrer derfor også navnet.

SKIFTER NAVN: Märtha Louise og makker Elisabeth Nordeng har bestemt seg for å bytte navn på den omdiskuterte «Engleskolen».
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
SKIFTER NAVN: Märtha Louise og makker Elisabeth Nordeng har bestemt seg for å bytte navn på den omdiskuterte «Engleskolen». Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): «Engleskolen» som prinsessen driver sammen med Elisabeth Nordeng, har nå skiftet navn fra Astarte Inspiration til Soulspring, melder TV2.no.

På skolens nettside forklares navnebyttet slik: 

- Vi kjenner at det er tid for en oppdatering. Når man jobber så tett med energier, slik vi gjør i vårt arbeid, blir vi veldig følsomme også når energien og arbeidet ikke klinger helt sammen. Derfor skjer denne endringen nå.

Det er ikke første gang skolen bytter navn. Da den ble opprettet i 2007 var det under navnet Astarte Education.

Relanseres Med den ferske navneendringen lanseres det også nye nettsider og en ny såkalt «stemningsvideo», for å bedre forklare hvilke verdier de står for.

Dette har Soulspring annonsert på sin Facebook-side.

Blant andre Trine Grung og Sigvart Dagsland har bidratt til å lage nettsiden og videomusikken, skriver seher.no.

Navnet Soulspring har Märtha Louise og Elisabeth Nordeng valgt av flere årsaker.

- For det første kan det være en sjels-vår. Denne tolkningen reflekterer energiskifte på jorden etter 2012. For det andre kan navnet reflektere sjele-fjærer (som springfjærer). Her kommer assosiasjoner til å hoppe i senga — altså barnlig glede.

Märtha Louise åpner også opp om hvordan hun har taklet kritikken som har haglet mot skolen.

-Jeg fant det nok tryggest å holde tilbake og vise fullt og helt hvem jeg var kun innenfor Astarte Inspirations fire vegger. Ikke provosere unødvendig. Passe inn mest mulig - vel så langt det lot seg gjøre, da. Jeg skjønner jo at det jeg står for blir for mange langt utenfor normalen og at jeg for mange har sagt langt over det nødvendige.

- Måtte starte «engleskolen» Märtha Louise og kollega Elisabeth Nordeng har tidligere fortalt om bakgrunnen for at de valgte å starte opp den mye omtalte engleskolen.

- Vi følte begge at vi var litt for egoistiske hvis vi ikke delte dette med andre. Og det var da vi bestemte oss for å starte skole sammen, sa prinsesse Märtha Louise på et publikumsarrangement i regi av forlaget Cappelen Damm for to år sida.

På spørsmål om hva det har medført for de to å gi seg hen til engleskolen som et livsprosjekt, svarte Märtha:
- For meg har det vært å komme hjem. Nå står jeg på begge beina. Før stod jeg bare på ett, og kanskje til og med bare på stortåa. Det skulle veldig lite til for at jeg mistet balansen, og jeg bli fort såret.
Omstridt prinsesse Prinsesse Märtha Louises «engleskole» har vært mye omtalt siden opprettelsen i 2007.

Som en følge av forrige helgs seminar med prinsesse Märtha Louise, Elisabeth Nordeng og det selverklærte mediumet Lisa Williams, stormet det igjen rundt skolen.

Europeiske kongehuseksperter mente seminaret er skadelig for det norske kongehuset.

Konfrontert med kritikken om at samarbeidet med Williams kan skade det norske kongehuset, svarte prinsesse Märtha Louise at hun skjønner at det kan gjøre det.
 
- Da vi startet «engleskolen» i 2007 sa de også at det var veldig skadelig for kongehuset. Alt er jo veldig skadelig for kongehuset. Men selvfølgelig, det ser jeg også at det kan være. Samtidig håper jeg nå at den («engleskolen», journ.anm.) er så etablert som jobben jeg har, og at kongehuset er noe annet. Men jeg er en del av den familien, det er jeg, sa hun til Dagbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling