Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Skigal fiolin-yndling

LONDON (Dagbladet): Vanessa-Mae (18) blir betraktet som et musikalsk vidunderbarn, og hennes første CD-album solgte tre millioner eksemplarer. Nå kommer hun med oppfølgeren «Storm».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladet fikk et eksklusivt møte med den blide og skiinteresserte (!!) jenta fra London.- Hva kan du fortelle meg om Lillehammer? Er det flere som Kjetil André Aamodt og Lasse Kjus der?

Vanessa-Mae bombarderer oss med spørsmål om norske alpinstjerner. Hun elsker alpin skisport og står mye på ski selv. Det trenger hun. Hun reiser verden rundt hele tida og imponerer på scene etter scene.

- Ny CD, nye konserter og fullt kjør?
- Ja, og denne gang er jeg virkelig spent. Den forrige CD-en solgte tre millioner. Dette er fortsettelsen, og den representerer meg mer musikalsk. Jeg går videre, improviserer mer og får nok mer kjeft fra dem som kun tenker på klassisk musikk.

Vansessa-Mae hevder at hennes nye CD beskriver tiårets storm musikalsk, og det er derfor albumet er kalt «Storm».

Vidunderbarn

Vanessa-Mae blir beskrevet som et musikalsk vidunderbarn. Hun har spilt piano fra hun var fire år, og valgte å bli profesjonell som 11-åring. Pianoet ble byttet ut med elektrisk fiolin for noen år siden, et bytte hun ikke har angret på.

- Ditt liv har vært musikk fra du var liten. Har du egentlig hatt noen barndom?
- Ja, definitivt. Mine foreldre er advokater, og de ville også at jeg skulle bli advokat. Mitt liv ble imidlertid musikk, og jeg er hjulpet fram av positive musikklærere, positive foreldre, godt humør og gode venner. Som barn hadde jeg bare en musikktime i uka, og dessuten mener jeg at én time konsentrert time øving er bedre enn seks timer ukonsentrert, sier Vanessa-Mae.

- Øver du mye nå som etablert musiker?
- Jeg har ikke tid, er stadig på farten. Jeg tar en time av og til, men ikke ofte. Jeg har tross alt besøkt 33 land de siste tre åra, noe jeg elsker. Det er livet for meg å spille «live». Jeg liker nærkontakt med publikum, og mine fans inspirerer meg.

Som en dukke

- Fiolinen ble som ei dokke for meg. Jeg kunne kjæle med den, leke med den, klemme den og holde den tett inntil meg. Det kunne jeg ikke med et piano, og dessuten ville piano blitt for kjedelig etter hvert, sier Vanessa-Mae til Dagbladet.

- Du har spilt sammen med mange kjente artister. Hvem var best og verst?
- Jeg likte å spille sammen med det ekstreme bandet «Scorpions», og også Janet Jackson var stor. Verst var Rod Stewart.

Vanessa-Mae vil utvikle musikk og prøver å skape framtidsmusikk.

- Det er viktig å ha røtter, men musikken må gå videre. Og musikk som har sin historie kan utmerket godt fornyes og gjøres slik du vil, sier hun.

Vanessa-Mae (18)
Hele Norges coronakart