Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Skikjøring drepte Sonny Bono

NEW YORK (Dagbladet): Selvironiske og folkelige Sonny Bono (62) kolliderte med et tre da han mandag kveld sto på ski i løypene ved Lake Tahoe på grensa mellom Nevada og California. Bono ble politiker etter at sang- og TV-karrieren sammen med Cher tok slutt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sonny Bono var gjenvalgt medlem av Representantenes hus i Den amerikanske kongressen da han døde. Hans karriere i politikken begynte da han ble valgt til borgermester i Palm Springs i 1988.

Formannen i Kongressen, Newt Gingrich, mintes ham i går som en varm, folkelig og humørfylt kollega som var i ferd med å bygge opp sin politiske karriere på nasjonalt nivå.

En talskvinne for plateselskapet til Cher som var både Bonos ekskone og ekspartner i duoen «Sonny and Cher», sa i går i London at Cher ikke vil kommentere ulykken.

- Ute av seg

- Selvsagt er hun ute av seg på grunn av disse nyhetene, sier Barbara Charone til telegrambyrået AP.

Bono var født i Detroit, men flyttet med familien til California da han var sju år gammel. Han begynte å skrive musikk etter ungdomsskolen. Hans første hit var «Needles and Pins» som han skrev sammen med Jack Nitsche. Den gikk inn på Top Twenty i versjonen til The Searchers i 1964.
Samme år giftet han seg med Cherilyn Sarkisian (Cher), og karrieren tok av. De fikk platekontrakt med sangen «Baby Don't Go», men først ga de ut «I Got You Babe» som ble nr. 1 på Billboard-lista i august 1965.

«Baby Don't Go» gikk også inn på Top Twenty, og ble fulgte av «The Beat Goes On», «It's The Little Things», «It's a Beautiful Story» og «Laugh at Me».

TV-programmet deres ble kalt «The Sonny and Cher Comedy Hour» og ble sendt fra 1971 til 1974. TV-seerne likte småkranglingen mellom mann og kone der Sonny spilte litt dust mot den høyere og rappkjeftete Cher med sine oppsiktsvekkende dype utringinger og splitter.

Paret fikk ett barn, Chastity Bono, som i dag er landskjent i Amerika som lesbisk aktivist og talskvinne.

Bølgedal

Sonny og Cher skilte seg i 1974, og karrierene havnet i en bølgedal. Cher klarte seg best av de to på egen hånd i showbiz, mens Bono ble restauratør i Palm Springs. Han ble forbannet på de lokale myndighetene som satte seg imot hans utbyggingsplaner, og klarte å bli valgt til borgermester i 1988.

Han prøvde å bli senator i 1992, men tapte primærvalget. Da han stilte som kandidat til Representantenes hus i 1994, vant han overlegent.
- Jeg elsker denne jobben, og er så glad for at vi alle her jobber for menneskeheten i motsetning til showbiz som er full av egoister, mektige menn og snobber, sa han etter at han hadde tatt sete i 1995.

Ulykken som drepte Bono kommer bare en uke etter at Michael Kennedy (39) ble drept da han kolliderte med et tre i løypene i Aspen, Colorado.

Bono var på ferie med sin kone Mary Whitaker og parets to barn, Chianna (6) og Chesare (9), da ulykken skjedde.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!