Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Skikkelig drittradio

Slik ser det ut når statskanalen NRK lager direktesendt radio fra Quart-festivalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Medisinsk personell er leid inn for å sprøyte sjampanje, espresso, grønnsåpe, saltvann og doble doser klyster i rumpa på tre ungdommer.

Det grisete stuntet kalles EM i klyster. Det er tredje året på rad det skandaløse radioprogrammet «Karate» på NRK Petre, med brødrene Kristopher og Aleksander Schau i spissen, arrangerer mesterskapet under Quart-festivalen i Kristiansand. Tre fans av «Karate» stilte opp under årets mesterskap: Dan-Arild, Stine og Thomas.

- Dette er sommerens vakreste eventyr, sa «Karate»-reporteren Kyrre Holm Johannessen til Dagbladet etter at Dan-Arild hadde gått av med seieren.

- Denne gangen måtte vi faktisk gå aktivt ut blant publikum for å finne deltakere. Stine var den eneste som meldte seg frivillig, forteller Holm Johannessen.

- Uproblematisk

Petres kanalsjef Marius Lillelien ser ikke noe problematisk i gårsdagens EM i klyster. Han understreker at «Karate»-gutta har fått generelle instruksjoner i forbindelse med de utradisjonelle radioprogrammene.

- Vi er opptatt av at deltakerne skal være klar over hva de er med på. Vi sjekker at de er klare i toppen, og vi ber om legitimasjon før de blir med, sier Lillelien.

Samtidig forteller han at NRKs kringkastingssjef John G. Bernander ikke har gitt lyd fra seg, til tross for krass kritikk fra dyrevernere etter onsdagens sending, hvor «Karate»-redaksjonen festet en påhengsmotor på en død gris. Bernander tok heller ikke kontakt med Lillelien etter gårsdagens EM i klyster.

- Seier og nederlag

I år satt tarminnholdet langt inne hos deltakerne. I 90 minutter jobbet Thomas, Stine og Dan-Arild med å presse ut avføring, til stor begeistring fra et tusentall publikummere.

- Dette er både en seier og et nederlag for meg personlig, sa Dan-Arild da han fikk ut den første bæsjen.

Kyrre Holm Johannessen lar seg ikke lenger sjokkere av hva «Karate»-fansen er villige til å være med på. Og de som utførte «operasjonen» er ifølge «Karate»-medarbeideren fagfolk.

- Vi fant dem på Internett, sier han.

I dag sendes tidenes siste «Karate» direkte fra Quart-festivalen. Holm Johannessen understreker at han og brødrene Aleksander og Kristopher Schau ikke vil spare på noe under finalesendingen.

- Det blir scener som ikke er sett i den vestlige verden siden Normandie for 59 år siden.

- Blir det kroppsvæske?

- Alltid. Og Trond-Viggo Torgersen kommer. Det blir kollektiv legesjekk av alle som møter opp.

- Hva sier Bernander til dette?

- Bernander så oss tirsdag. Han er en av våre fans, svarer Holm Johannessen.

Dagbladet fikk i går kveld ikke tak i kringkastingssjef John G. Bernander. Men vi vet at den ferske europamesteren i klyster, Dan-Arild, fikk et ukespass til neste års Quart-festival. Konkurrentene Thomas og Stine fikk ikke en dritt.

DRITT: Kristopher Schau (t.v.) har fått tre frivillige til å stille opp i EM i klyster i Petre-pogrammet «Karate» under Quart-festivalen. - Uproblematisk, mener kanalsjef Marius Lillelien.