Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Skikkelig urettferdig!

Her i Vesten bruker vi 80 milliarder kroner i året på parfyme. For 85 milliarder kroner kunne vi skaffet nok mat til alle som sulter i verden. Skikkelig rettferdig, ikke sant? Eller?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fristen for konkurransen gikk ut 25. april. Hvem som får en reise til Afrika og hvem som vinner bøker avslører vi i begynnelsen av juni.

Hva synes du er urettferdig? Og hva kan du gjøre for at verden skal bli mer rettferdig?

FNs utviklingsprogram (UNDP), Dagbladet.no, Norge 2005 og Ungdomsbokklubben inviterer til en kreativ konkurranse om temaet urettferdighet.

Dette skal du gjøre: Skriv en fortelling eller et dikt. Eller kanskje en stil? Er du av den tekniske typen kan du kanskje lage din egen hjemmeside eller en kort video (på maksimum to minutter)? Det skal uansett handle om hvordan du opplever urettferdighet. Det kan være i din egen hverdag, i Norge eller i verden.

Fire innsendere vinner reise til Afrika. Turen går med FNs utviklingsprogram UNDP. Vi håper du ikke synes det er skikkelig urettferdig at ikke ALLE som deltar får reise til Afrika...

Dikt, noveller, essays, stiler og lenker til nettsider kan du sende inn på Dagbladet.no.

Husk å oppgi hvor gammel du er samt e-post- eller postadressen din!

Foto og video sendes til:

Dagbladet v/ Maria Børja
Postboks 1184 Sentrum
0107 Oslo.

Konkurransen er støttet av Utenriksdepartementet.

Les mer på nettet:

TIGGER: En ung jente tigger foran en moské i Kabul, Afghanistan for fire år siden. Under Taliban ble kvinner nektet å arbeide på «ikke-islamske» områder, og dermed mistet mange familier viktige inntektskilder.
UTEN FORSIKRING: Monica Winther (25) og Karoline Aspøy (21) kastet barna sine ut av vinduet da leiligheten deres på Kampen brant. De hadde ikke hatt penger til å fornye forsikringen, men gode hjelpere stilte opp.
SULTKATASTOFE: En sudansk mor og hennes sønn på vei til hvile under et tre etter mislykket forsøk på å finne mat. Leger uten grenser slipper mat over landet under sultkatastrofen i 1998. Men på grunn av manglende støtte er likevel matmangelen stor.
HUNGERSNØD: 16 millioner mennesker i seks land er truet av sult på grunn av langvarig tørke og krigshandlinger på Afrikas Horn, i 2000. Nureddin kikker opp på faren Said. - Min sønn er allerede død, sier han.
BOR I EN KJELLER:</B> Det er 2500 bostedsløse i Oslo. Harald er en av dem. Han har flyttet ned i en jordkjeller i en gård som skal rives. - Jeg likte meg bedre bak kjerka, sier odølingen på femogførti.
RASISME: Antinazimarkering der en nitten år gammel innvandrer, Salih Uzel, ble drept nyttårsaften ved Skogås utenfor Stockholm. Nazismen er ikke en ideologi! ropes det over høyttalerne til menneskene som har møtt fram for å demonstrere sin avsky mot rasisme.
GATELANGS: Erik Opås vandrer gatelangs i Oslo sentrum for å skaffe nok slanter til dop og mat. For ham innebærer jula god mat hos Frelsesarmeen og i Rådhuset på julaften. Arkivfoto fra 1996.
Hele Norges coronakart