Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Skikongen på plass

RAMSAU (Dagbladet): Kong Harald og dronning Sonja var først på rominspeksjon hos Dæhlie & co. Deretter var det middag med den norske troppen. I dag har kongen bursdag og feirer den med å dra på alpeferie.

I tre dager har kong Harald og dronning Sonja fulgt ski-VM i Ramsau på nært hold.

Men når hopp-rennet i Bischofshofen er over i ettermiddag, pakker kongen vekk de offisielle pliktene, tar fram skiene og drar på skiferie isteden.

Familieferie

På et hemmelig sted i Østerrike skal dronningen og kongen tilbringe den uka.

- Det ligger vel i lufta at ferien tilbringes her i landet, bekrefter kongens følge overfor Dagbladet. Ferien er av privat karakter, og kun et par- tre livvakter pluss to personlige hjelpere blir med.

Etter det Dagbladet erfarer, planlegger også prinsesse Märtha Louise å slutte seg til foreldrene i alpelandet.

Selv om det har regnet i Ramsau de siste dagene, er det ingen problemer med snø dit kongeparet drar. Opptil en meter snø har falt i høyden de siste to dagene.

Ikke Sonjas strømper

I går fulgte kongeparet kombinerthopprennet fra VIP-tribunen utendørs, mens langrennet ble overvåket innendørs. Halvannen meter fra langrennsstadion ligger nemlig et nybygd hus, med store panoramavindu mot begivenheten.

Herfra har kongen og dronningen - som arrangørenes hedersgjester - fulgt langrennsøvelsene den første helga.

- Nei, det er ikke dronningen som har strikket sokkene mine, skrattet kongen på spørsmål fra norsk presse i går ettermiddag.

I Gästehaus Lürmann fikk kongeparet treffe alle de norske hopperne og løperne, med skikongen Bjørn Dæhlie som selvskreven «vert».

- Det er bra dere ga oss et par dagers varsel før dere kom. Det er noen her som roter veldig på rommene sine, flirte Dæhlie.

Lillehammer best

- Jeg har vært med på alle VM i Norge, og noen få utenlands. Det har imidlertid ikke skjedd så ofte. OL har jeg derimot fått med meg de fleste av, sier kong Harald.

- Det beste mesterskapet? Jeg har jo vært med å arrangere ett selv, så det må jeg vel se bort fra, ler kongen.

- OL på Lillehammer er noe av det morsomste jeg har vært med på, sier kongen til Dagbladet.

- Han er svært sportsinteressert, medgir dronning Sonja.

- Han følger med og kan det meste. Det betyr en del avislesing og tv-titting, sier dronningen.

- Bjarte Engen Viks gullmedalje er foreløpig høydepunktet i et travelt opphold. Det har jo gått over all forventning. Jeg har ikke tenkt på hvor mange gull vi bør ta. Gullmedaljer kommer ikke på bestilling, avslutter kong Harald.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media