Skilærer Alsgaard opplyser massene

Folk flest kan bli bedre i løypa med ærlige og enkle tips. Nå er boka kjøpt, men hvor er snøen?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Med en lang karriere bak seg, og elleve OL- og VM-gullmedaljer i lomma, er Thomas Alsgaard mer enn kompetent nok til å gjøre nordmenn flest bedre på ski.

Den nye boka hans heter kort og godt «Best på ski», med undertittelen «Trening, teknikk, kosthold, konkurranse», og tar sikte på å forklare hvordan man blir bedre i løypa, på en ærlig og enkel måte.

Alsgaard har også tatt med eksempler på hva man som ung utøver eller ihuga mosjonist ikke bør bruke energi på å bekymre seg over, det er skigleden som står i fokus.

Mange har allerede kjøpt boka, som debuterer på 13. plass på lista over generell litteratur denne uka. Da er det bare å krysse fingrene for snø.

Følsomt om mor

Over Alsgaard, helt oppe på tredjeplass, lander nykommeren Mustafa Can. Hans «Tett inntil dagene» er endelig omsatt til norsk, etter at boka tok Sverige med storm i fjor.

DN-journalisten mistet moren i 2005, og bestemte seg for å bli bedre kjent med henne gjennom å intervjue venner og familie i Kurdistan.

Resultatet har blitt en personlig og vakker fortelling som ikke bare gjør leseren bedre kjent med Cans familie, men også en hel kultur man vanligvis leser lite om.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer