Skilærer Alsgaard opplyser massene

Folk flest kan bli bedre i løypa med ærlige og enkle tips. Nå er boka kjøpt, men hvor er snøen?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Med en lang karriere bak seg, og elleve OL- og VM-gullmedaljer i lomma, er Thomas Alsgaard mer enn kompetent nok til å gjøre nordmenn flest bedre på ski.


Den nye boka hans heter kort og godt «Best på ski», med undertittelen «Trening, teknikk, kosthold, konkurranse», og tar sikte på å forklare hvordan man blir bedre i løypa, på en ærlig og enkel måte.

Alsgaard har også tatt med eksempler på hva man som ung utøver eller ihuga mosjonist ikke bør bruke energi på å bekymre seg over, det er skigleden som står i fokus.

Mange har allerede kjøpt boka, som debuterer på 13. plass på lista over generell litteratur denne uka. Da er det bare å krysse fingrene for snø.

Følsomt om mor

Over Alsgaard, helt oppe på tredjeplass, lander nykommeren Mustafa Can. Hans «Tett inntil dagene» er endelig omsatt til norsk, etter at boka tok Sverige med storm i fjor.


DN-journalisten mistet moren i 2005, og bestemte seg for å bli bedre kjent med henne gjennom å intervjue venner og familie i Kurdistan.

Resultatet har blitt en personlig og vakker fortelling som ikke bare gjør leseren bedre kjent med Cans familie, men også en hel kultur man vanligvis leser lite om.

SKILÆRER: Thomas Alsgaard - dessverre med svensk flagg på lua på dette bildet - har elleve gullmedaljer fra OL og VM. Nå bruker han ekspertisen til å lære nordmenn å gå bedre på ski. Foto: TORBJØRN GRØNNING
SKILÆRER: Thomas Alsgaard - dessverre med svensk flagg på lua på dette bildet - har elleve gullmedaljer fra OL og VM. Nå bruker han ekspertisen til å lære nordmenn å gå bedre på ski. Foto: TORBJØRN GRØNNING Vis mer

Hardt å være muldvarp

En annen nykommer er Per-Yngve Monsen. Hans «Muldvarp i Siemens» er en sterk historie om hvordan det er å være varsler. Den går inn på 11. plass denne uka, også på lista over generell litteratur.


Det er få endringer på listene over skjønnlitteratur og pocket. Førstnevnte er fortsatt preget av Valentine-dagen, og flere titler om kjærlighet gjør det godt.

På pocketlista kliver Tore Renberg og hans «Mannen som elsket Yngve» åtte plasser opp til sølvplassering, godt hjulpet av filmlanseringa og de gode kritikkene.

Salgsstatistikk er hentet fra følgende bedrifter: Ark Bokhandel (86 butikker), Libris (100 av 136 butikker), Notabene (124 butikker), Norli (68 butikker), Fri Bokhandel (19 av 147 butikker), Tanum Karl Johan, og Haugen Bok. Bokdata fra Den norske Bokdatabasen AS.


LES OGSÅ:

KRITIKERROST: Den svenske forfatteren Mustafa Can (38) har skrevet bok om sin mor, som var analfabet og har begravd sju av sine 15 barn i Kurdistan.
OPPSVING: Tore Renbergs snart fem år gamle bok, «Mannen som elsket Yngve» går fra en tiendeplass opp til andre denne uka.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer