VIRTUELT DRAMA: Amy Taylor (28) og David Pollard (40) giftet seg både i «Second Life» og i virkeligheten. Men lykken varte ikke, Amy tok nemlig ektemannen på fersken med flere kvinner i det virtuelle samfunnet.
VIRTUELT DRAMA: Amy Taylor (28) og David Pollard (40) giftet seg både i «Second Life» og i virkeligheten. Men lykken varte ikke, Amy tok nemlig ektemannen på fersken med flere kvinner i det virtuelle samfunnet.Vis mer

Skilles etter virtuell utroskap

David (40) bedro Amy (28) i cyberspace.

(Dagbladet.no): Det skulle bare mangle at folk møter hverandre i onlinebaserte samfunn som «Second Life».

Noen tar steget fullt og møter hverandre i det virkelige livet, og ikke sjelden ender det opp med ekteskap.

Nå dukker også historiene opp om virutell utroskap - med påfølgende skilsmisse i det virkelige liv.

Tatt på fersken
Britene David Pollard (40) og Amy Taylor (28) som møtte hverandre i «Second Life» i 2003. I løpet av måneder hadde Amy flyttet inn sammen med David, i hans (helt ekte) leilighet i Newquay, Cornwall.

De to spilte videre sammen i «Second Life», der man i rollen som en digital avatar kan foreta seg nærmest alt man skulle få lyst til. Etter to år sammen giftet Amy og David seg, med en seremoni som ble avholdt både i det virkelige livet og i «Second Life».

Lykken skulle imidlertid ikke vise seg å vare. En dag tok Amy David på fersken ved datamaskinen. På skjermen hadde hans avatar «Dave Barmy» sex med en prostituert i «Second Life».

- Jeg ble så sint, og ble svært såret. Jeg kunne ikke tro han hadde gjort det. Jeg så på skjermen, og kunne se hans figur med en kvinnelig figur. Det er utroskap så langt jeg kan se. Men han så det ikke som et problem, og kunne ikke forstå hvorfor jeg var så lei meg, sier Amy Taylor til Daily Telegraph.

ONLINE-SEREMONI: Slik så bryllupet ut i «Second Life».
ONLINE-SEREMONI: Slik så bryllupet ut i «Second Life». Vis mer

- Reell utroskap
Etter dette klarte imidlertid David å roe gemyttene ved å unnskylde seg. Amys avatar «Laura Skye» leide likevel inn en virtuell privatdetektiv, som fulgte bevegelsene til «Dave» i spillet.

I april i år ble imidlertid David på nytt fersket av Amy mens hans avatar koste seg med en amerikansk kvinnelig spiller på en virtuell sofa i «Second Life».

Til tross for at David aldri møtte kvinnene i det virkelige liv, ble Amy sjokkert over det hun fortsatt anser som reell utroskap.

- Han innrømmet å ha snakket med denne spilleren i én eller to uker, og sa videre at ekteskapet var over og at han ikke elsket meg lenger, sier Amy til Daily Telegraph.

Ny mann i «WoW»
Dagen etter gikk ut til en advokat for å ta ut skilsmisse mot ektemannen. Hun lever nå med en ny mann, som hun kanskje ikke overraskende møtte via internett - denne gang via onlinerollespillet «World of Warcraft».

- Jeg vet det høres temmelig rart ut, men det funker for meg, sier Amy til avisen.

I VIRKELIGHETEN: David og Amy slik de ser ut i virkeligheten.
I VIRKELIGHETEN: David og Amy slik de ser ut i virkeligheten. Vis mer