Skinkesteik med effekter

Spektakulær actionthriller og monoton Travolta.

Det kan unektelig være moro å se John Travolta. Fyren vet å føre seg til tross for at han mer og mer likner ei skinkesteik. I dette tilfellet spiller han ikke stort bedre enn et slakt, heller.

Mannen tar sitt arrogansenummer på rutinen, for stort mer tillater ikke manus ham å tilføre herr Gabriel Shear, leder for operasjon «Swordfish», der datahacking er nøkkelen til milliarder av dollar fra hemmelige, statlige fond.

Vår mann ikler seg stadig nye frakker, så det er ikke godt å si hvem han egentlig er. En monotont intrikat person i ei klisjébombe av en film med effektene i en klar hovedrolle.

Shear leier den straffedømte hackeren Stanley Jobson (Hugh Jackman) til å taste seg inn på kontoen. Han lar seg presse med datteren som gissel og en lettkledd Ginger (Halle Berry) som mellomkvinne.

Mens Travolta er kjølig, ser Jackman endeløst fortvilet ut. Berry boltrer seg i miniskjørt og tangatruser, og ingen har vel noensinne hyret Vinnie Jones for å få Oscar-nominasjoner. «Swordfish» er ei mildt underholdende smørje av forutsigbarheter og raske manusvrier med actioneffekter verdig «The Matrix»-produsenten Joel Silver. Til fingerspissene koreograferte eksplosjoner, biljakter og en fullastet, flybåren buss er noen av de spektakulære ingrediensene. I motsetning til personene er de skapt med omhu, kanskje rett og slett kjærlighet.