Anmeldelse: «Ninjababy»

Skinner som ei stjerne

«Ninjababy» er en supersjarmerende komedie om å finne seg sjæl med baby i magen.

NINJABABY: Den nye komedien er løst basert på Inga Sætres tegneserieroman «Fallteknikk», og handler om Rakel, som blir uventet gravid etter en one night stand. Se traileren Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

«Du kan ikke bare komme rekende her og hive babyer etter meg», sier en av rollefigurene midtveis i «Ninjababy».

Filmversjonen av Inga Sætres tegneserieroman fra 2011 har blitt en av de morsomste, mest rørende, og ikke minst mest annerledestenkende filmene jeg har sett om det å bli voksen, finne seg sjæl - og, ja, produsere en baby.

Fra «Fallteknikk» til «Ninjababy»

Strømmemarkedet har fått dannelseshistorier om retningsløse Oslo-folk i tjueåra til å blomstre. Slik sett kjennes det ikke veldig originalt å velge det som ramme for filmatiseringen av «Fallteknikk», som er tittelen på romanen. Særlig ikke når den var satt til 90-tallet og handlet om en tenåring på Gjøvik.

De kunne ha laget en norsk utgave av «Juno», den amerikanske dramakomedien fra 2007, med Elliot Page som gravid sekstenåring. I stedet har filmskaperne flyttet Rakel (Kristine Kujath Thorp) til et studentkollektiv i dagens Oslo. Og så fort vi er i gang, kjennes det helt riktig. For selv om hun ikke er uhørt ung i biologisk forstand, er hun ikke stort mer moden enn Sætres 16-åring. Hun har droppet ut av grafisk designstudiet og lever i et kaos av mugne leverposteiskiver og halvferdige strektegninger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer