Skinudist med påskenøtter

Sjokkerte skiturister ba tynt om å slippe å bli fanget opp av kamera da Espen Eckbo dukket opp splitter naken i løypa.

«Å nyte friluftslivet i høyhalser og strømpebukse, er som å spise sjokolade med papiret på,» er filosofien til vinternudist Ulrik Nes alias Espen Eckbo.

Ulrich er typen som blir sår fordi han av alle er den eneste som kastes ut av varmestua. Han kan ikke fatte at folk pakker seg inn i høyhalset genser og gamasjer når de skal nyte friheten i vinterland. Selv trives Espen Eckbo best i klær, men har ikke noe problem med å sprade naken rundt på Norefjell.

- Nei da, jeg vente meg til det etter hvert. Men tilfeldig forbipasserende statister ga klar beskjed om at dette ville de ikke bli med på.

Skrudd

Skuespilleren Espen Eckbo slipper snart gamle og nye figurer gjennom tv-ruta i programmet i «Påskenøtter».

Her yngler det med skrudde karakterer som TV-pastor Esten Skarnes, riksbajasen Hans Petter Pettersen, polakken Sergej og sexologen Kyrre Ekely. Eckbo karakteriserer programmet som en rar blanding av Roald Øyenske påskenøtter og gamle klassiske sketsjer med portrettaktige figurer.

Gir Øyen konkurranse

I 22 år har Roald Øyen hatt nøttemonopol, og i fjor fulgte i gjennomsnitt 654000 seere de daglige sendinger med «Påskenøtter». Ecbo gleder seg til å gi ham konkurranse.

- Hvordan oppstår karakterene dine?

- Det er vanskelig å si. Ideer kan komme når som helst, midt på natta eller i møte med forskjellige mennesker. Vi har lagd over 60 forskjellige figurer opp gjennom de siste åra, så en del av disse er med videre. Det er begrenset hvor mange nye ansikter jeg klarer å komme opp med.

Halvstudert

De siste fem åra har Eckbo arbeidet som skuespiller, manusforfatter og regissør. Men den halvstuderte juristen tenker fortsatt på at han skal fullføre studiene en dag. Han har et par år igjen. Han kan helt fint se seg selv i rollen som skrankeadvokat. Det er verre med klientene.

- Jeg ville jo blitt litt urolig om jeg selv var tiltalt og så dukket Harald Eia opp for å forsvare meg...

SAMEN: Petter Karlsnes er ikke same, men har fått tak i drakta etter et utdrikkingslag.
TV-PASTOR: Esten Skarnes forsøker å gjøre det trendy å tro på Gud.
SKINUDIST: Ulrick Nes, alias Espen Ecbo, kledd i Guds skaperverk. Ulrich er typen som blir sår fordi han er den eneste som kastes ut av varmestua.
SKADET: Ove er skadet og må sitte inne mens de andre er i løypa, men blir igjen på hotellet likevel av respekt for at familien må være samlet.
GJENSYN: Rhino fra «Nissene på låven» dukker også opp
SEG SELV: Espen Eckbo har hatt nøtter på hjernen de siste månedene.