Skitt fiske for Babel

ORLANDO (Dagbladet): Babel Fish skulle storlanseres på det amerikanske platemarkedet av Atlantic Records. Men to år etter at de spilte inn sitt debutalbum er det på det rene at plata aldri kommer ut i USA.

Oslo-bandet Babel Fish jublet stort da de i november 97 skrev under en verdensomspennende platekontrakt med Time-Warners Atlantic Records i New York. Den legendariske plateetiketten lovet å gi Babel Fish førsteprioritet i USA og i resten av verden.

- Var uheldige

Men i USA har bandet ennå til gode å gjøre en offentlig opptreden, ikke så mye som en singel med Babel Fish er gitt ut på det amerikanske platemarkedet.

Det eneste forsøket Atlantic har gjort på å lansere Babel Fish i USA, er å sende bandets første singel, «Mania», til amerikanske radiostasjoner.

- Det er en million forskjellige årsaker, men vi var uheldige med tidspunktet for lanseringen av «Mania» på radio. Atlantic satset på Babel Fish og irske The Corrs på samme tid. The Corrs har solgt åtte millioner på verdensbasis, og da ble dessverre det meste av oppmerksomheten fra selskapets side viet til irene, sier Thomas Erdtman - bandets manager.

Ny sjanse


Nå hevder Atlantic at et nytt album - bestående av nye låter spilt inn i Oslo nå i vinter og et utvalg av låtene fra debutalbumet - skal ut i USA før sommeren.

Ingen utgivelsesdato er satt. Babel Fishs odds hos Atlantic blir heller ikke bedre av at mannen som signet bandet til selskapet, Jim Welsh, nå slutter i sin stilling.

- Jeg tror at det kommer ut et Babel Fish-album i USA før sommeren, men vi får se, sier Erdtman. Babel Fish-albumet har heller ikke vært noen stor suksess i de landene der det har blitt gitt ut, men bandet har fått en viss popularitet i Spania. I midten av mars gjør de en ukelang klubbturné der.