Skitt fiske, Reidar

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

JEG HAR FORLATT

den virkelige verden, ifølge lederen i Norges Fiskarlag, som også er innom grisepraten i sitt personangrep på meg i Dagbladet (23.9). Det er vel et takk for sist, siden jeg så mange ganger har takket nei til hans tilbud om voksenopplæring. Nok om det. Fiskarlaget kan uansett ikke vri seg unna sitt medansvar for utøvelsen av norsk fiskeripolitikk, der vi blant annet synes å være på full fart mot privatisering av de nasjonale fellesressursene i havet. Bondevik-regjeringen legger jo heller ikke skjul på at de henter legitimitet hos nettopp Nilsen og Norges Fiskarlag, både i kvotepolitikken og med hensyn til hvordan fiskeflåten skal se ut og hvem som skal få lov til å fiske.

Konsekvensene av norsk fiskeripolitikk, som Norges Fiskarlag er en sentral premissleverandør for, blir heftig diskutert blant kystfolk som ikke er tilknyttet Nilsens laug, i fall han ikke har registert det. Vi behøver ikke gå lengre enn til Sørvær, i Nilsens hjemkommune Hasvik, får å forstå det dramatiske alvoret dette innebærer for svært mange mennesker. Når Arbeiderpartiet nå går inn for en forsiktig omfordeling av retten til å fiske, har jeg registert at fiskebåtrederne i Norges Fiskarlag oppfatter dette som en trussel. Grunnene til dette kan jo Nilsen selv få redegjøre for.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer